Hava Durumu

Çıplak fotoğraflarını satışa çıkardılar

Şebnem Dönmez'in çektirdiği çıplak fotoğrafları internette satışa çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çıplak fotoğraflarını satışa çıkardılar

Ünlü oyuncu internet sitesinde o fotoğrafları görünce şoke oldu Eski model, sunucu ve oyuncu Şebnem Dönmez, yıllar önce çektirdiği müstehcen fotoğraflarını internette yayınlayan ve bir internet sitesinde satışa çıkaran üç kişi hakkında hapis istemiyle dava açtı.

Oyuncu Şebnem Dönmez'in yıllar önce özel bir proje için çektirdiği yarı çıplak fotoğraflarını bir internet sitesine koyan 3 kişi hakkında "müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Dönmez'in fotoğraflarını satmak amacıyla siteye koyan şüpheli Ü. G. savunmasında, "Şikâyetçiyi incitme niyetim yoktur. Belki para eder diye düşündüm" dedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Şebnem Dönmez'in avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak uzun zaman önce özel bir proje için çektirdiği fakat kullanmaktan vazgeçtiği fotoğrafların iki magazin sitesinde yayınlandığı, alışveriş sitesinde ise satıldığı gerekçesiyle şikâyetçi olduğu anlatıldı.

'MÜSTEHCEN DEĞİL'

Dönmez, sitelerin kullanıma kapatılması ve şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. İddianameye göre, alışveriş sitesine Dönmez'in fotoğraflarını koyan şüpheli Ü.G. savcıya verdiği ifadesinde, şikâyet konusu fotoğrafları, 80'li yıllarda çıkmış olan Takip Gazetesi'nden aldığını söyledi. Magazin sitesinin sorumlusu N.S. ise fotoğrafı piyasadaki dergilerden aldığını, bir dizide canlandıracağı rolle ilgili olarak haberle birlikte yayınladığını, müstehcen olmadığını ifade etti. "Neleryokki" sitesinin sahibi şüpheli Metin B. de resmi başka bir siteden aldığını söyledi.

Şüpheliler Ü.G., N.S. ve M.B. hakkında Şebnem Dönmez'e ait müstehcen fotoğrafları yayınladıkları gerekçesiyle "müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 1,5 yıldan 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.