Hava Durumu

Cips devinden kadınları kızdıran açıklama!

Doritos'un kadınlar için 'kadın dostu' cips üreteceğine yönelik açıklaması sosyal medyayı karıştırdı. Şirket cinsiyetçilik ve ayrımcılıkla suçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cips devinden kadınları kızdıran açıklama!

Çantaya sığabilecek küçüklükteki cips, aynı zamanda yenirken daha az ses çıkarıyor. PepsiCO CEO'su, Frito-Lay'in tortilla cipsinden ilham alınarak hazırladıkları yeni ürünün kadınların halkın önünde nazikçe cips yemesi için geliştirildiğini ifade etti.

Bu açıklama sosyal medyada büyük tepkiye sebep oldu. Kullanıcılar Doritos'un ayrımcılık ve cinsiyetçilikle suçladı.

Doritos tarafından gelen açıklama ise konuya açıklık getirdi. Marka sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Kadın tüketicilere özel Doritos çıkacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Halihazırda kadınlar için bir Doritos'umuz var -adı da Doritos. Üstelik her gün milyonlarca kişi onun tadını çıkarıyor. İhtiyaçların ve tercihlerin sürekli olarak değiştiğini biliyor, bunun bir parçası olmanın ve tüketicilerimizi memnun etmenin yollarını arıyoruz" dedi.

Ancak sosyal medyada tepki toplayan bir diğer açıklama da Nooyi'nin, kadınların toplum içinde parmaklarını yalayarak ve çıtırdatarak cips yemekten hoşlanmadıklarını, bu yüzden Doritos'un kadınlar için "fazla pis" olabileceği yönünde görüş bildirmesiydi. Tüm bunlar markanın sosyal medyada topa tutulmasına mani olamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.