Hava Durumu

Çocuklara kukla gösterisiyle çevre bilinci aşılanıyor

Osmangazi Belediyesi, çocuklara çevre bilincinin aşılanması ve farkındalığın oluşturulması amacıyla kukla tiyatrosu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2017 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuklara kukla gösterisiyle çevre bilinci aşılanıyor

Osmangazi Belediyesi 2004 yılında yürürlüğe giren 'Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği' çerçevesinde atık pil ve akümülatörlerin oluşturduğu çevresel kirlenme ve bozulmaların önüne geçilmesi, çevre ve insan sağlığına zararsız hale getirilmesi, söz konusu atıkların ayrı olarak biriktirilmesi, toplanması ve bertaraf edilmesi konularında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle eğitim çağındaki çocukların çevrenin korunması ve geri kazanım konularında bilinçlendirilmesi için yoğun çaba gösteren Osmangazi Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle anaokulu öğrencilerine yönelik kukla tiyatrosu düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde iki seans olarak düzenlenen kukla gösterisine çeşitli anaokullarından yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Atık pillerin çevreye olan etkileri, atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pillerin kaynağında ayrı toplanmasının önemi ve toplama yöntemlerinin eğlenceli bir şekilde anlatıldığı kukla tiyatrosu, öğrencilerden tam not aldı. Kukla gösterisinin ardından anaokulu öğrencilerine Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.