Hava Durumu

'Çok gizli' yazan notu yutarken yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen İstanbul'daki bir operasyonda, M.S.E. adlı zanlının, örgütün Afganistan 'İmamı'na yazılan 'çok gizli' ibareli bilgi notunu yutarken polise yakalandığı ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Çok gizli' yazan notu yutarken yakalandı

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası Bank Asya'da hesap açtırdığı ve bu hesaplara para yatırdığı tespit edilen kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun İstanbul ayağında, örgüt liderinin talimatı ile Bank Asya'ya katılım hesabı açtıran şüphelilerden M.S.E.'nin, baskında polisi karşısında görünce panikleyerek cüzdanında taşıdığı 'çok gizli' ibareli bilgi notunu ağzına atarak yutmaya çalıştığı belirlendi. Durumu fark eden polis, şüpheli M.S.E.'yi yere yatırarak ağzını açtı. Zanlının ağzından yutmak üzereyken iki parçadan oluşan bilgi notu çıkarıldı. Kurtarılan bu bilgi notunun, FETÖ'nün Orta Asya için "uydu devlet" olarak seçtiği Afganistan'daki 'FETÖ imamı'na yazılan Türkiye ve Afganistan arasındaki ilişkilere yönelik gizli bilgi içerdiği öğrenildi. Emniyete intikal eden deliller arasındaki 'çok gizli' ibareli notun içeriğine ilişkin daha detaylı bilgiye henüz ulaşılamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.