Hava Durumu

Çok konuşulan o komutan da ihraç edildi!

İhraç edilenler arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başyaverliğini de yapan Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban ile Kara Havacılık Okulu Komutanı Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral İdris Feyzi Okan da var.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çok konuşulan o komutan da ihraç edildi!

OHAL kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında dün yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 17 Nisan'da toplanan Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121'inci maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 689 ve 690 sayılı kanun hükmünde kararnameler, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı.Buna göre, TBMM'den 3, Danıştaydan 3, Yargıtaydan 19, Yüksek Seçim Kurulundan 6, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan 6, Başbakanlıktan 3, Diyanet İşleri Başkanlığından 201, Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan 2, Sermaye Piyasası Kurulundan 23, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından birer personel için ihraç kararı verildi.

Adalet Bakanlığından bin 127, Türkiye Adalet Akademisinden bir, Avrupa Birliği Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan iki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 15, İller Bankasından iki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 13, Dışişleri Bakanlığından 19, Ekonomi Bakanlığından 20, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 89 kişi çıkarıldı.

İKİ KRİTİK KOMUTAN DA İHRAÇ EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığından 36, Akaryakıt İkmal ve NATO Tesisleri İşletme Başkanlığından bir, Genelkurmay Başkanlığından 8, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 478, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 141, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 447, Jandarma Genel Komutanlığından 56, Sahil Güvenlik Komutanlığından da 120 kişinin görevine son verildi.

İhraç ediler askerler arasında Cumhurbaşkanlığı'nda Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başyaverliğini de yapan Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban da var. Özdaban 'FETÖ' soruşturması kapsamında 7 albayla birlikte 16 Ocak'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde jandarma tarafından gözaltına alınmış ve helikopterle Ankara'ya getirilmişti. Hakimlikçe sorgulanan Özdaban ve beraberindekiler, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Özdaban, 15 Şubat 2017'de savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

TERFİ ETMİŞTİ DÜN İHRAÇ EDİLDİ...

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bu kişiler arasında en üst rütbeye sahip asker Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral İdris Feyzi Okan oldu. Okan 15 Temmuz sonrası terfi almıştı ancak tutuklanan askerlerin ifadeleri sonrası geçen Ocak ayında tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.