Hava Durumu

Çok önemli çalışma...Artık zorunlu olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ölümlü iş kazalarının en çok meydana geldiği sektör olan inşaatta gerekli önlemlerin alınması için yeni bir mevzuat hazırlıyor...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çok önemli çalışma...Artık zorunlu olacak

Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının meydana geldiği inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda yeni bir mevzuat hazırlamakta olan Bakanlık, bina inşaatlarının ahşap, çelik, alüminyum alaşım bileşenlerinden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenliyor. Bu kapsamda ruhsat verilirken iskele projesi sunulmasını da zorunlu hale getirilecek.

Ruhsat eki haline gelen projelerin uygulama ve söküm dahil tüm aşamalarını yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili idare ve yapı denetim kuruluşu denetleyecek.

Özellikle yola bakan cephelerde yapılacak çalışma esnasında bölgeyi kullanan insanların alet edevat ve yapı malzemesi düşmesi sonucu zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla tedbirler alınacak. Yola bakan cepheler levha, branda ya da perdeyle kapatılacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.