Hava Durumu

Çok sayıda öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Bolu'da, özel bir öğrenci yurdunda akşam yemeğinin ardından fenalaşan 39 öğrenci yurt yönetimi tarafından çağrılan ambulanslarla gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çok sayıda öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Bolu'da, özel bir öğrenci yurdunda akşam yemeğinin ardından fenalaşan 39 öğrenci yurt yönetimi tarafından çağırılan ambulanslarla gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldılar.

Olay, saat 21.30 sıralarında Tabaklar Mahallesi Haznedarlar Sokak üzerinde bulunan özel bir kız öğrenci yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özel kız öğrenci yurdunda kalan üniversite öğrencilerinden 39'si, akşam yemeğinin ardından mide bulantısı ve kusma şikayetiyle durumu yurt yönetimine bildirdi.

Yurt yetkililerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri yurt içerisinde yapılan öğrencilerden 9'u İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 19'ü İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne, 5'ü İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite'ye ve 6'sı kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

Konu ile ilgili Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'müzce gerekli tespitlerin hızlıca yapılabilmesi için örnekler alınmış, Ankara Halk Sağlığı laboratuvarına gönderilmiştir. Tavuk yada tatlıdan şüphelenmek ile birlikte, sonuçlar çıkıp bu detay netleştiğinde halkımızla paylaşılacaktır. Hastanelerimize başvuran hastalarımızın şu an için genel durumları iyi, gerekli tedavileri yapılmaktadır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.