Hava Durumu

Çok sayıda patlamanın baş faili olan teröriste ilişkin şoke eden gerçek

Kızılay, Merasim Sokak, Beşiktaş, Kayseri Patlamalarının baş faili azılı terörist hakkındaki gerçek ortaya çıktı. Teröristin şehir merkezlerine bomba nakletmek için uyuşturucu baronlarıyla kirli ittifak kurduğu belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çok sayıda patlamanın baş faili olan teröriste ilişkin şoke eden gerçek

Ankara Kızılay, Merasim Sokak ve Kayseri'de askeri servis aracına saldırı başta olmak üzere çok sayıda bombalı eylemin faili olmaktan aranan ve İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler listesinde 4 milyonluk kırmızı kategoride yer alan Porsipi kod adlı İshak Özçaktu'nun şehir merkezlerine bomba nakletmek için uyuşturucu baronlarıyla kirli ittifak kurduğu ortaya çıktı.

Teröristin, "Siz bize, biz de size yardımcı olacağız. Aksi halde burada kenevir ekemezsiniz" dediği uyuşturucu tacirlerine bomba taşıttırdığı belirlendi. Halen dağda olan terörist hakkında ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İçişleri Bakanlığının 4 milyon para ödüllü kırmızı listesinde aranan PKK'nın azılı teröristlerinden Porsipi kod adlı İshak Özçaktu'nun, Lice'de güvenlik güçlerinin nokta operasyonları sonucu 1 yılda 180 teröristin öldürülmesiyle örgütün aldığı ağır darbelerden sonra eylem yapamaz hale gelmesi uyuşturucu baronlarıyla kirli ittifak kurmasına yol açtı.

Şehir merkezlerinde bomba yüklü araçlarla saldırı planları yapan terörist İshak Özçaktu'nun koruma ve yardımcılarıyla bölge sorumluları ile bomba ve mayıncıların öldürülmesinden sonra Kandil'den gelen "Eylem yapın" baskısına karşı bu kez Lice'de uyuşturucu tacirleriyle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Terörist Özçaktu'nun Lice'deki uyuşturucu baronlarına, "Siz bize, biz de size yardımcı olacağız. Malzemelerimizi şehirlere taşıyacaksınız. Aksi halde burada size 1 gram esrar sattırmam" dediği ortaya çıktı.

MALZEMELERİMİZİ TAŞIRSANIZ UYUŞTURUCUYA İZİN VERİRİZ

Suçunu itiraf eden ve tutuklanan sanık Mehmet Ayaz Sur İlçesinde BDP'den belediye Meclis üyesi adayı olup yedek seçildiğini belirterek, "Lice'de esrar alıp satmaya karar verdim. Lice'nin Sisi Köyüne gittiğimizde yanımıza silahlı 3 PKK'lı geldi. Onlara esrar alıp satmak için geldiğimi söyledim. Porsipi kod adlı İshak Özçaktu, 'Bu iş o kadar kolay değil. İzin vermeyiz. Bahar ayında tekrar uğra buraya. Önce vereceğimiz işi yapmanız gerekir. Siz bize, biz de size yardımcı olacağız. Bu işler böyle' dedi. Ne işi olduğunu sorduğumda 'Size malzeme vereceğiz, bunları istediğimiz yere teslim edeceksiniz' dedi. Diyarbakır'a döndük. Bir süre sonra Porsipi bizi Lice'ye çağırdı. Bize bir malzeme vereceğini, Diyarbakır'da Ercan adlı kişiye teslim etmemizi istedi. Ercan'ın kahvehanede masasında kent marka sigara olacağını, elinde çakmağıyla yalnız oturacağını, beyaz gömlek ve gözlüklü olacağını, bizlerin yanına gittiğimizde parola olarak 'Müsaaden varsa oturabilir miyiz' diye sormamızı Ercan'ın da 'Hayır oturamazsın' dediği takdirde bu kişinin kırsalla irtibatlı kişi olup malzemeleri rahatlıkla teslim edebileceğimizi söyledi. Birlikte bize teslim edilen patlayıcıları depoya yerleştirdik" dedi.

Bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalanan 8'si tutuklu 11 sanık hakkında Diyarbakır Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Terörist İshak Özçaktu'nun da sanık olduğu davada sanıkların kanepe ve sandıklı baza içine yerleştirdikleri patlayıcı yapımında kullanılan malzemeleri Lice kırsalından Diyarbakır'a getirmek isterken istihbarat birimlerinin teknik ve fiziki takibi sonucu yakalandıkları bildirildi. Terörist İshak Özçaktu'nun son 2 yılda çoğu sivil 186 kişinin şehit edildiği talimatını verip planmasını yaptığı hain saldırılardan bazıları şunlar:

17 Şubat 2016: Ankara Merasim sokakta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı sonucu 29 kişinin şehit edilmesi.

13 Mart 2016: Ankara Kızılay'da otobüs duraklarına bombalı saldırıda çoğu üniversite öğrencisi 38 kişinin ölümü, 125 kişinin yaralanması.

10 Aralık 2016: İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena'da polislere yönelik bombalı saldırıda 38'i polis 7'si vatandaş 45 kişinin şehit edilmesi, 148 kişinin yaralanması.

17 Aralık 2016: Kayseri'de 1. Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bombalı saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesi, 55 askerin yaralanması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.