Hava Durumu

Çözüm demokrasiden geçiyor

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Çözümün demokrasiden geçtiğine inanıyoruz. Muhatabın vatandaşların olması gerektiğini düşünüyoruz. 'Analar ağlamasın' retoriği güzel ama analarımız ağlamasaydı bu vatanımız olur muydu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çözüm demokrasiden geçiyor

İki günlük programı kapsamında Bursa'ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Crowne Plaza Otel'de basın toplantısı düzenledi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Uysal, Türkiye'nin ana gündem maddesinin İmralı olduğunu söyledi. Dün beşinci ziyaretin yapıldığını hatırlatan Uysal, arka planına bakıldığında detayların görülebileceğini kaydetti. Türkiye'nin NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğunun iddia edildiğini dile getiren Uysal, "Büyük ülke olduğunu iddia eden bu büyük ülke maalesef mahkum edilmiştir. Türkiye'de bir yılgınlık yaratılarak adeta '30 yıldır bir mücadele veriyoruz' denilmiştir" dedi.

'PKK İDDİALARINDAN VAZGEÇTİ DİYEBİLİR MİYİZ'

Terör sorununun ne Avrupa başkentleri üzerinden insanlarla konuşarak, ne de devletin elinde yargılanmış bölücü başı üzerinden konuşarak çözebilme imkanı olmadığını söyleyen Uysal, "PKK iddialarından vazgeçti diyebilir miyiz? Çözümün demokrasiden geçtiğine inanıyoruz. Muhatabın vatandaşların olması gerektiğini düşünüyoruz. 'Analar ağlamasın' retoriği güzel ama analarımız ağlamasaydı bu vatanımız olur muydu?

Her şeyden bağımsız barış tarifi güzel ama sanki eşit iki kompartımanda barış yapıyormuş gibi hadiseyi sunduğunuzda Türkiye'ye haksızlık olur diye düşünüyorum. Millete de bölge insanına da haksızlık olur. Bölge etnik siyasete mahkum ederek bu zamana kadar devletin milletin birliği beraberliği hususunda mücadele etmiş insanlarımızı da PKK'nın karşısında ötekisi haline getirterek bölgede yaşama imkanları bırakmadığımız iyi bilmemiz gerekir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.