Hava Durumu

Cumalıkızık'da kanser farkındalığı etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğü, kanser taramalarına ve kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Tarihi Cumalıkızık Köyü'nde etkinlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumalıkızık'da kanser farkındalığı etkinliği

Etkinlik kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, tarihi köy içerisinde birçok noktaya "Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork!", "Kendini Önemse, Hayatını Erteleme" yazılı pankartlar asılırken, kurulan stantla da vatandaşlara bilgilendirme yapıldı ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı. Gün boyu süren etkinlikte Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve personelleri yer aldı.

Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kanser türlerinin önemli bir kısmının önlenebilen kanserler olduğunun altını çizdi. Bu doğrultuda vatandaşlarda kansere karşı bilinç oluşturmak adına farkındalık etkinliklerinin önem kazandığına dikkat çeken Akan, "Bu sayede kansere neden olan çevresel faktörlere karşı davranış değişikliği oluşturma imkanına sahip oluyoruz. Yine bu etkinliklerimizde kanserde erken teşhisin önemini vurgulayarak, vatandaşlarımızı kanser taramalarına davet ediyoruz. İlimiz bu konuda son derece duyarlı ve her geçen yıl daha fazla vatandaşımıza KETEM birimlerinde tarama hizmeti sunuyoruz" dedi.

YERLİ,YABANCI BİR ÇOK KİŞİYE ULAŞILDI

Tarihi Cumalıkızık Köyü'nde gerçekleştirilen etkinlik ile çok sayıda insana ulaşma şansı yakaladıklarını vurgulayan Akan, "Cumalıkızık Köyü, Bursalı hemşerilerimizin yanı sıra, birçok ilden hatta yabancı ülkelerden ilimize gelen turistlerin de ziyaret ettiği bir yer. Etkinliğimizde personellerimiz tarafından yerli yabancı birçok turiste konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Bundan sonraki süreçte de ilimizin çeşitli noktalarında kansere karşı farkındalık amacıyla etkinlikler yapacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.