Hava Durumu

Bir gece ansızın vurabiliriz

2023 Gençlik Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere en az bir yabancı dil öğrenme çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir gece ansızın vurabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu.

​Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili gençler, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Fatih'in İstanbul'u fethettiği ruhu selamlıyorum. Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Şahin Beylerin, Sütçü İmamların, Nene Hatunların her biri cesaret abidesi olan nice kahramanların torunları olan gençlerimizi selamlıyorum. 15 Temmuz direnişinin kahramanları olan gençlerimizi selemlıyorum.

BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ
Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar.

SİZ SİZ OLUN, GENÇLİĞİNİZİ ÖLDÜRMEYİN
Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz.

GÖREVİ SİZLER DEVRALACAKSINIZ
Biz yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevi sizler devralacaksınız.

SİZLERİN TEK İSTEDİĞİ FIRSAT KAPISININ ARALANMASIDIR
Sizler kendinize bir takım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek istediği fırsat kapısının aralanmasıdır. 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız, hepsi de sizin içindir. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin.

BUGÜNE KADAR HEP SİZLERLE BİRLİKTE OLDUM
Kendinizi asla küçümsemeyin. Mücadeleden korkmayın. Sizlerin bir mıh olarak gördüğü adımın milletimizin hayatında nasıl bir etkiye yol açacağı ancak ileride bilinebilir. Ben sizlere güveniyorum, yüreğinizdeki aşkın, gözlerinizdeki kararlılığın hakkını vereceğinize inanıyorum. Bu yolculuğunuzda bugüne kadar hep sizlerle birlikte oldum. Ömrüm yettiğince, bu can bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim.

GENÇLER GİRİŞİMCİ OLMAKLA İLGİLENMELİ
Girişimcilik genç olmanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Gençlerimizden beklentimiz memur olmakla değil, girişimci olmakla ilgilenmeleridir. Bazı kelimeleri ardı ardına sıralamak değildir. Siz istediğiniz kadar inovasyon deyip durun, yeterli bilgi ve çalışma azmine sahip değilseniz sonuç hüsran olur.

GENE DENE, GENE YENİL
Batılı bir yazarın söylediği bir söz var, kulağınıza küpe olsun ; Hep denedin hep yenildin, olsun. Gene dene, gene yenil, daha iyi yenil.

O GENÇLİĞİ KARŞIMDA GÖRÜYORUM
Bize denemekten hiç bıkmayan ve nihayetinde Allah'ın izni ile tuttuğunu koparan bir gençlik lazım o gençliği de karşımda görüyorum.

OSMANLICAYI EN AZINDAN YÜZÜNDEN OKUMAYI BİLMELİSİNİZ
Dil öğrenmek bir başka önemli husus. Tüm gençlerimizin en az bir yabancı dil öğrenmelerini bekliyorum. Onların dil öğrenimine ağırlık vereceksiniz. Bundan kastım da sadece İngilizce değildir. Mutlaka en az 2. bir dili öğrenin. Osmanlı döneminde bir akıncının bir elçinin en az 6-7 dili iyi derecede bildiği anlatılır. Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Siz 600 yıllık kitaplarımıza fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.