Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyecilik AK Parti'nin işidir

Tersane İstanbul'un açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Körfezi'ni Haliç'in eski haline benzetti, "Onun için diyoruz ki belediyecilik AK Parti'nin işidir ki biz İzmir'i de alalım, orayı da pırıl pırıl hale getirelim istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyecilik AK Parti'nin işidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Camikebir'de Tersane İstanbul Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ınburada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"İstanbulumuz ve Haliçimiz için tarihi bir temel atma projesini icra ediyoruz. Proje İstanbulumuzun marka değerini artırmakla kalmayacak, inşallah Türkiye'nin turizm gelirine de olumlu katkı yapacaktır. 238 bin metrekarelik alanda YİP modeliyle projeyi hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında 2 adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı 5 yıldızlı 3 otel inşa edilecek. Türkiye'nin çok önemli 3 müzesi burada inşa edilecek. İlk defa bir kadın müzesini burada inşa etmiş olacağız. Tersane İstanbul Projesi 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır.

Haliç'in ne yazık ki çilesi çok. Bu çile bu eserle çok farklı bir dönüşümü yaşıyor. Bu projenin ilk gündeme geldiği andan itibaren nelerle karşılaştığını bilmiyorsunuz. Temennimiz bu projeyi 4 yılda bitirmekti. Ancak başını CHP'nin çektiği odaların da destek verdiği engellemeler sonucu projeyi başlatamadık.

CHP İstanbul'a ve diğer illerimize kazandırdığımız her yatırımda olduğu gibi bu projede de soluğu hemen mahkemede aldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde de aynısını yaptılar. Aynı şeyi Harbiye Kongre Merkezi'nde de yaptılar. Çünkü bunların işi hep engellemek. Nerede hayırlı bir iş var, karşısında CHP'yi görürsünüz.

Gezi olaylarında İstanbul'un duvarlarını zulüm 1453'te sloganlarıyla kirletenler bize tarih ve medeniyet dersi vermeye kalktılar. Ecdadımızın kadırgaları indirdiği bu mahalde Tersane İstanbul'u inşa ediyoruz. Zaman kaybıyla da olsa projenin bu aşamaya gelmesini son derece önemli görüyorum. Açıkçası bugünkü şu manzara, Türkiye'de yegane varlık gayesi, hizmet- yatırım düşmanlığı olan malum kesime verilmiş esaslı bir derstir.

"NİYE GELDİNİZ DEMEYECEĞİZ"

Bu projede karşılaştığımız zorluklarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Burada şahit olduklarımızın katbekat fazlasını yaşadık. Avrasya Tüneli daha proje aşamasındayken mahkeye taşıdılar. AKM'nin açılışını yaptığımızda bunlara niye geldiniz demeyeceğiz, hoşgeldiniz diyeceğiz.

Bunlar engellemekten yıkmaktan yakmaktan yasaklamaktan başka bir şey bilmiyorlar. yarına dair hiçbir tasavvurları yok, vizyonları yok. Türkiye'yi kalkındırmanın değil günü kurtarmanın derdindeler. Seçim kazanmanın değil seçim dönemlerini en az zararla atlatmanın hesabını yapıyorlar.

"İZMİR KÖRFEZİ HALİÇ'İN ESKİ HALİ GİBİ"

Şimdi İzmir'in Körfez'ine bakın. Körfez, maalesef kokudan geçilmiyor. Haliç'in eski hali neyse İzmir Körfezi'nin hali de bu. İşte onun için diyoruz ki belediyecilik AK Parti'nin işidir ki biz İzmir'i de alalım, orayı da pırıl pırıl hale getirelim istiyoruz. Şayet biz muhalefete göre politikalarımızı belirleseydik Haliç bataklık olurdu. İstanbul'da insanlarımız çöp dağlarında ölüyor olacaktı. Biz malum meslek odalarının baskılarına boyun eğseydik ülkemiz 3 Ç'ye (çöp, çamur, çukur) mahkum olurdu. Biz bu çapsızları dikkate alsaydık, Türkiye'yi 3 kat büyütemezdik. Karşımızdakilerin çapsızlığının bizim istikametimizi belirlemesine izin vermedik.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.