Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD rolünü kaybetmiştir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de TÜRKEN Vakfı'nın düzenlediği etkinlikte konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2018 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD rolünü kaybetmiştir!

ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir. ABD, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bir insani büyük yapan düşünceleridir. Başarının anahtarı azim ve dirayettir. Dünya hayatı dikensiz bir gül bahçesi değildir. Bu dünyada gam baki değildir. Kalıcı olan bizi ve kainatı yaratan yüce Allahtır. Ve baki kalan iyilik fidanlarıdır. Bu vakıf böyle rasgele kurulmadı. Bunda bir incelik, hassasiyet yatıyor. Bu vakıf her geçen gün büyümeye kararlı bir şekilde devam ediyor.

TÜRKEN Vakfı'nın kısa sürede ciddi mesafe kat ettiğini görüyoruz. Vakıf FETÖ'cü alçakların elinde olan yurt dışı eğitim alanlarında büyük başarı kazandı. Türken yeri geldiğinde yurt dışındaki öğrencilerimizin ailesi, zor zamanlarında sırtını dayayacağı en yakın dostudur.

Suriye'de 7 yıldır aralıksız devam eden kriz bir milyon insanın canını aldı. 3 buçuk milyonu Türkiye'de olmak üzere Suriyeliler evlerini tek edip başka yerlere sığındı. Kimi zaman Ege'nin azgın dalgaları ile boğuştular ve karaya ulaşmadan hayatlarını o azgın dalgalar arasında kaybetti.

Kudüs İsrail'in başkenti olacakmış. Başta AmerikaKudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakmış. Ne olarak tanıyorsanız tanıyın... Birleşmiş Milletler'de 128 ülke tavrını çok açık net ortaya koydu. Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.