Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahid Et-Temimi ile görüştü

İsrail'in serbest bıraktığı Ahed Et-Temimi ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistinli cesur kız"ı cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahid Et-Temimi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in bugün serbest bıraktığı Ahed Et-Temimi ile telefonda görüştü.

Erdoğan telefon görüşmesinde, Hanzala Cesaret Ödülü sahibi Et-Temimi'yi, cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yaşındaki Et-Temimi'nin serbest bırakılmasının sevinç verici olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Filistinlilerin haklı mücadelelerini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan'ın yaptığı telefon görüşmesi sırasında Ahid'in yanında annesi Neriman Et-Temimi de bulunuyordu.

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Temimi, yaklaşık 7 aydır askeri hastanede tutuluyordu.

21 Mart'ta 8 ay hapis cezasına çarptırılan Temimi ve yine kendisi gibi gözaltında olan annesi Neriman, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde bu sabah serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İsrail askerleri, Temimi'yi 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman'ın da kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed'in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı belirtiliyor.

Videoda Ahed'in yanında görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuş, bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etmişti

Ahed, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.