Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bolton'a sert tavır!

Ankara'da bulunan ve skandal sözlerle gündeme gelen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmek istedi. Bu talebi kabul görmeyen Bolton Türkiye'den ayrılma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bolton'a sert tavır!

Ankara'ya gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın ziyareti, beklenenden kısa sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görüşme talebi kabul edilmeyen Bolton, Ankara'dan ayrılma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda Bolton'ın skandal sözlerine ilişkin şunları söyledi:

"KABULLENMEMİZ, YUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL''

"Bolton'un İsrail'den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Eğer ABD bunları Kürt kardeşlerimiz olarak değerlendiriyorlarsa burda çok ciddi bir yanılgı içerisindeler. Biz bu terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın içinden çıkmış olsun ister Arapların ister Türklerin içinden çıksın biz gereğini yaparız. Yani terörist olacak 'işte bunlar Kürt bunlara dokunmayın' böyle bir şey olamaz."

"EĞER TERÖRİSTSE GEREĞİNİ YAPARIZ"

"Nereden çıkarsa çıksın eğer teröristse gereğini yaparız. Bu konuyla ilgili olarak John Bolton yanlış yapmıştır. Kim böyle düşünüyorsa çok ciddi bir yanlış içindedir."

"BOLTON'IN MUHATABI KALINDIR"

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın muhatabının İbrahim Kalın olduğunu söyledi.

BOLTON NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunup " Türkiye'nin Kürtleri korumak için güvence vermesi durumunda" ABD'nin güçlerini Suriye'den çekeceğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.