Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'nin Kılıçdaroğlu kararına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe adaylarını açıkladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu olurken, Çarşıpazarı ve Şalpazarı ilçelerinde ise MHP'nin adaylarının desteklenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'nin Kılıçdaroğlu kararına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davalarının ödemek için para toplayan CHP'li vekillerle ilgili açıklama yaparak, "Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP'liler bir araya gelmişler, partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teşkilatımızın tüm mensuplarına, gece gündüz AK Parti için mücadele eden dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aday tanıtım toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm adaylarımızın her birini gönülden kutluyorum" dedi ve partisinin Trabzon adaylarını açıkladı.

İŞTE AK PARTİ'NİN ADAYLARI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Murat Zorluoğlu

Akçabat: Osman Nuri Ekim

Araklı: Recep Çebi

Arşin: Muhammet Sait Gürsoy

Beşikdüzü: Harun Demirci

Çaykara: Hanefi Tok

Dernekpazarı: Mehmet Aşık

Düzköy: Yılmaz Ankara

Hayrat: Salih Öztel

Köprübaşı: Ali Aydın

Maçka: Koray Koçhan

Of: Salim Salih Saraylıoğlu

Ortahisar: Ahmet Metin Genç

Sürmene: Rahmi Üstün

Tonya: Osman Beşel

Vakfıebir: Muhammet Balta

Yomra: İbrahim Sağıroğlu

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ADAYLAR

Çarşıbaşı: Mümin Nuhoğlu (MHP adayı)

Şalpazarı: Refik Kurukız (MHP adayı)

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

31 Mart seçimlerinde de Trabzon'un yine kendine yakışanı yapacağına inanıyorum. Trabzon'a her geldiğimde şu muhteşem manzare emin olun ülkemizin ve milletimizin geleceği hususunda bizlere umut aşılıyor. 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar bu coşkuyu devam ettirmenizi istiyorum. 31 Mart'ta rekor bir oyla sandıkları patlatıyor muyuz?

Hiçbir icraatı laf olsun diye dillendirmedik. AK Parti bu. Sözünün eri bir partidir AK Parti. Davasına sadık bir partidir. AK Parti'yi diğerlerinden ayıran temel özellik milletin çıkarlarını kendisinin üzerinde tutmasıdır. Önce milletim diyenlerin partisi olmuştur. Bu dava Anadolu topraklarını ilimle, irfanla, aşkla yoğuran erenlerin mirasçısıdır. Heyecanınızı görüyorum. Duygularınızı hissediyorum. İnşallah bu heyecan 31 Mart'ta meyvesini verecek.

'30 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK'

Bizim davamız senlik, benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır. İlkelerimizden, değerlerimizden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam edeceğiz. Birileri gibi seçimlerde birkaç oy alabilmek için polisimizin, askerimizin hayatına kast eden çetelerle işbirliğine gitmedik. Şu anda bu çetelerle kim işbirliği halinde biliyorsunuz değil mi? Sadece kendi seçmenimizi değil, 81 milyonun tamamını kucakladık ve sloganımızı ne olarak ifade ettik, "Önce millet, önce memleket" dedik. Kimsenin hayat tarzına müdahele etmedik. Kendimizi geliştirmenin gayretinde olduk.

İktidarlarımızın döneminde Trabzon'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 30 katrilyon Trabzon'a yatırım yaptık. Son 16 yılda bizden öncesinden çok daha fazlasını yaptık. Şimdi yeni projeler, yeni yatırımlarla Trabzonlu kardeşlerimizin hayat standartını yükseltmeye devam ediyoruz. Yüz günlük icra programımızda Akçaabat ve Avni Aker Millet Bahçemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu ay içinde tamamlayacağız. Doğu Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısını Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını bitiriyoruz.

'YALAN DESTEKLEME FONU'

Sadece bir alanda istediğimiz şeyi yapamadık; ülkemizdeki muhalefetin zihniyetini değiştiremedik. Orada başarısız olduk. Attıkları iftiralar nedeniyle tazminatlara mahkum oldular. Can çıkar, huy çıkmazmış. Bunlar da söylemlerini değiştirmek yerine yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi, CHP'liler bir araya gelmişler partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar. Onca hezimete rağmen halen yalan siyasetinden medet umuyorlar. Belli ki seçimlerden önce yalan destekleme fonu oluşturan CHP gerilim ve kutuplaştırma yapacak.

Seçmen listeleri askıya çıktı, muhtarlıklara gidip listelere bakın yoksanız gereğini yapın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.