Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok çarpıcı sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de 24. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara hitap etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok çarpıcı sözler
Erdoğan, "(Terörle mücadele) Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun, bunu başaracağız. Bu millet güçlüdür, bunu başarmaya da muktedirdir" dedi. Erdoğan, "Yaşanan bu terörolayları terör örgütünün şehir merkezlerinde uygulamaya çalıştığı eylem stratejisi yok olmuştur. Çukur siyasetleri çöktü. Kendi kendine özerkçilik oynayanlar kaybetmiştir. Şimdi iflastalar, çöktük, battık, nereye kaçacağız diyorlar. Telsiz dinlemeleri bunlar" diye konuştu. Dokunulmazlıklar konusuna değinen Erdoğan, "Ünvanı milletvekili ama kendisi arabasında teröristlere silah taşıyor, evini teröristlerin karargahı haline getirmiş, kürsüden terör örgütünün ağzıyla konuşuyor.Böyle dokunulmazlık olur mu? Böyle yaparsanız kusura bakmayın eninde sonunda dokunulursunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Güzel buluşmalarımız inşallah ülkemizdeki muhtarların tamamına ulaşana kadar devam edecek. Hamdolsun 10 bine yakın muhtarımızı ağırlamış olduk. Birileri bundan rahatsız oluyor. İnşallah 52 bine yakın muhtarımızın tamamıyla burada buluşacağız. Bunlar rahatsızlıklarını dışa vururken işi muhtarlarımıza hakaret etmeye kadar vardırabiliyor.

YAPTIKLARI TERBİYESİZLİK YANLARINA KAR KALACAKTI

Geçtiğimiz haftalarda güya mizah dergisi kapağında muhtarlarımızı aşağılayan, istiskal eden karikatür yayınlamıştı. Muhtarlarımızın gösterdiği tepki üzerine bu dergi yine kapaktan özür dilemek zorunda kaldı. Sizler bu densizlere hadlerini bildirmemiş olsaydınız yaptıkları terbiyesizlik yanlarına kâr kalacaktı. Siz muhtarsınız, sizin birliğiniz hiçbir şeyle mukayese edilmez. Hacı Bektaş Veli Hazretleri bir olalım, iri olalım, diri olalım derken biz buna bir şeyi daha ilave ediyoruz; kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım derken bunu kastediyoruz.

İSLAM DÜNYASINDA ÜÇ ÖNEMLİ FİTNE VAR

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi'nde biz iyilikten, adaletten ve barıştan yana tavrımızı gösterdik. Zulüm etrafında birleşenler sadece zalimlerdir. İnsanlık, tarihi boyunca adaleti ve barışı aramıştır. Dünyada 1 milyar 700 milyon müslüman var ve bunların ümmet bilinciyle birleşmesi lazım. İslam dünyasının içinde bulunduğu en önemli üç fitne var. Bunların bir tanesi mezhepçiliktir, bir tanesi ırkçılıktır, bir tanesi de terördür.

BU İŞ BİTECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede büyük kayıplar verildiğini belirterek, son35 yıldır 40 bini aşkın insanımız terörün kurbanı olduğunun altını çizdi. Erdoğan, ‘’Önce 'Demokratik Açılım' dedik olmadı. 'Milli Birlik ve Kardeşlik' dedik olmadı. En sonunda 'Çözüm Süreci' dedik yine istismar edildi, yine olmadı. Artık bunların hepsi bir kenara. Çözüm sürecini de ne dedik 'buzdolabına koyduk'. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek" ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE: ÖZERKÇİLİK OYNAYANLAR KAYBETTİ

Bu milletin huzuruna kimsenin kastetmeye hakkı yoktur. Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimizle üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Askerimizle, polisimizle, köy korucumuzla hep beraberiz. Dayanışma içerisinde bu işi sürdüreceğiz. Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun, bunu başaracağız. Bu millet güçlüdür ve bunu başarmaya da muktedirdir.

Yaşanan bu terör olayları terör örgütünün şehir merkezlerinde uygulamaya çalıştığı eylem stratejisi yok olmuştur. Çukur siyasetleri çöktü. Kendi kendine özerkçilik oynayanlar kaybetmiştir. Şimdi iflastalar, çöktük, battık, nereye kaçacağız diyorlar. Telsiz dinlemeleri bunlar. Bütün bunların en önemli sebebi, bölge halkının tercinin bölünmeden değil, devletimizin bir parçası olarak kalmaktan yana olmalarıdır.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ BİR KEZ DAHA YENMİŞTİR

Bölge halkı yaşananları görmüştür. Tüm güvenlik güçlerimiz gerçekten fedakarca müdahaleyle terör örgütünü bir kez daha yenmiştir. Özerklikçilik oynayanlar kaybetmiştir. Milletimizin mahremini çiğneyerek onun gönlüne gireyeceğini zannedenler sadece nefreti kazanmıştır.

BÖLGE HALKINA SESLENİYORUM

Buradan tüm vatandaşlarıma özellikle de bölge halkına sesleniyorum. Başlarını iki ellerinin arasına alıp düşünmelerini istiyorum. Terör eylemlerinin milletimizin menfaatleriyle en küçük bir ilişkisi var mıdır? Bu uğurda öldürülen Kürt gençlerinin milletimize en küçük bir katkısı olmuş mudur? Biz her bir şehidimizin, gazimizin adını tarihe altın harflerle kazıdık kazıyacağız. Peki terörist sıfatıyla hayatını kaybeden Kürt gençleri ne uğurda öldü. Pek çoğunun mezarı dahi olamayacak bu gençlerin ölümüKandil’deki terör baronlarının umurunda mı acaba?
Kazılan hendeklerin dibinde, kanalizasyon çukurlarında, örgütün kamplarında hayatlarını kaybeden bu gençlerin ölümü sadece aileleri için anlamlıdır.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EN KÜÇÜK BİR İZİ KALMADAN

Yaşatmak değil sadece ve sadece öldürmek için faaliyet gösteren terör örgütünü, tüm isimleri ve yandaşlarıyla bölgeden ve ülkemizden söküp atmadan yaşanan acıların önüne geçemeyiz. Çözüm arıyorsanız işte size çözüm; terör örgütünü en küçük bir izi, zerresi dahi kalmadan bu topraklardan söküp attığımızda çözümü gerçekleştirmiş olacağız

TÜRKİYE'NİN SINIRLARI BİZİM SON SINIRLARIMIZDIR

Türkiye'nin bugünkü sınırları bizim son sınırlarımızdır. Osmanlı Devletinin toprak büyüklüğü 100 yıl önce yaklaşık 5 milyon kilometrekareydi. Cumhuriyetimizi ilan ettiğimizde sonradan topraklarımıza katılan Hatay ile birlikte bunun ancak 780 bin kilometrekaresini yani altıda birini muhafaza edebildik. Elbette asıl hedefin bizi bu coğrafyadan tamamen kazımak, silip atmak olduğunun farkındayız. Hiç kimse kusura bakmasın, artık o devir geride kaldı.

ÜNVANI MİLLETVEKİLİ AMA TERÖRİSTE SİLAH TAŞIYOR

Hapisteki gazeteciler diyorlar bakıyorsunuz hiçbiri gazeteci değil. Suçlamalara bakıyorsunuz casusluk gibi kendi ülkelerinde çok daha ağır cezaların verildiği suçlar. Kendi ülkelerin kişisel hak ve özgürlüklerin en ileri düzeyde yaşandığı yerler olarak görüyorlar alakası yok. Yargı bağımsızlığı diyorlar değil mi. Türkiye’de yargıyı paralele çetenin tasallutundan kurtarma çabasını eleştiriyorlar.
Ünvanı milletvekili ama kendisi arabasında teröristlere silah taşıyor, evini teröristlerin karargahı haline getirmiş, devletin savcısına hakimine yapmadığı hakaret kalmamış, kürsüden terör örgütünün ağzıyla konuşuyor. Neden çünkü dokunulmazlığı var. Böyle dokunulmazlık olur mu?
Böyle yaparsanız kusura bakmayın eninde sonunda dokunulursunuz. TBMM’de bu konuda sağlanan uzlaşmayı ben takdirle karşılıyorum. 

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına en sert tepkiyi gösteren parti daha geçen sene Türkiye’ye meydan okuyordu. İşte şimdi dokunulmazlıklar kalkıyor bu sefer neden itiraz ediyorsunuz.

Açık söylüyorum HDP bırakın Türkiye partisi olmayı bırakın Kürt kardeşlerimin temsilini bu toprakların değerlerine düşmanlık etmek için kurulmuş bir partidir. Ne kadar kutsal varsa bu partini hedefindedir. 

Ayrıntılar geliyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.