Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'etnik temizlik' kapağına suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan ve kendisine "etnik temizlik" iftirası atan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'etnik temizlik' kapağına suç duyurusu

Fransız dergisi Le Point, kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına yer verdi. Dergi "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi" ifadeleri kullanıldı. Bu skandal ifadeler için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, derginin yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

KALIN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin bu skandal ve küstah kapağına yanıt vermiş ve çok sert tepki göstermişti. Açıklamasında Fransa'nın sömürgelerindeki katliamlara yer veren Kalın, "Cumhurbaşkanımıza neden saldırdıkları açık: Suriye'deki piyonları PKK ağır darbe yiyip oyunları bozulunca, paniklediler. Kuklalarını korumak için her yola başvuruyorlar ama netice alamıyorlar. Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.