Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız gazeteciye tarihi ayar

Erdoğan, FETÖ ağzıyla konuşan Fransız gazeteciye "Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da, ABD'nin gönderdiği silahları niye sormuyorsun. Gazetecisin ya!" diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2018 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız gazeteciye tarihi ayar

Erdoğan Fransa'da kendisine "DEAŞ'la pazarlık yaptınız mı?" ve "Suriye'ye silah gönderdiğiniz için pişman mısınız?" diye soran Fransız gazateciyi haşladı. Erdoğan "Kim silahj göndermiş? Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun!" diyerek tepki gösterdi.

"KİM SİLAH GÖNDERDİ?"

France 2 televizyonu muhabiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Neden Suriye'ye silah gönderdiniz? Türkiye'nin selefi grupları desteklemesi için ne diyorsunuz?" diye sordu.

Bunun üzerine Erdoğan, "Sorunuzu anlamadım, Suriye'ye kim silah gönderdi? FETÖ ağzıyla konuşuyorsun" dedi.

"KARŞINIZDA BUNLARI KOLAY KOLAY YUTACAK BİRİSİ YOK"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'ye kim silah gönderdi? Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda onlar içeride, hapisteler şu anda ve operasyon yaptılar. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşıma vesaire gibi, nereye neyi taşıyacağı gibi yetkileri, hakkı vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin tır Suriye'ye şu anda getirmiş olduğu silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya! Bunları niye yazmıyorsun. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olun. Bunları kolay kolay yutacak birisi yok. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da öğrenin."

İŞTE ERDOĞAN VE GAZETECİ ARASINDAKİ DİYALOG

ERDOĞAN: Sorunuzu anlamadım? Suriye'ye kim silah gönderdi?

GAZETECİ: Kamyonlar, MİT servisinin kamyonları bulunmuş. 2014 Ocak ayında sınırda bulunmuş, içinde silah bulunmuş.

ERDOĞAN: Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun.

GAZETECİ: Bir gazeteci gibi konuşuyorum

ERDOĞAN: Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda hapisteler. Operasyonu yaptılar. Bakın istihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşımaya yönelik yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin TIR Suriye'ye getirdiği silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya.

Bunları da araştırsaydın, niye bunların üzerine durmuyorsun? Bunları yazın. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olur. Ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Ve bunları da kolay kolay karşınızda yutacak birisi yok, bilmenizi isterim. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.