Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cerablus'tan sonra Dabık'ın aşıldığını, şimdi de El Bab'a doğru gidildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar
Erdoğan, "Terör örgütü PYD – YPG ile de mücadele nerede karşımıza çıkarsa veriliyor. Şimdi El Bab’tan Mümbiç’e doğru gidilecek. Şimdi Halep'le ilgili bir sorunumuz yok ama Halep'le ilgili itirazlarımız var. Sayın Putin ile görüştüm. Artık Halep halkını huzura kavuşturalım dedim. Halep Haleplilerindir. Bunu açıklamamız lazım. Halep üzerinden bir hesaba girmek doğru olmaz. Halep'le tarihi bağlarımız var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara sesleniyor. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Biz muhtarlarımızla böyle kritik meseleleri görüştükçe birileri bundan rahatsız oluyor. Onların gözünde muhtar ilmühaber belgesi vermenin dışında görevi olmayan kişidir. Oysa biz muhtarlarımızı demokrasinin temeli olarak görüyoruz. Kendi aile efradı içinde seçime girse 3 oyu bir araya getiremeyecek olanların muhtarlarımızı küçümsemek hadlerine değildir. Muhtarlarımızın bir bakışları, bir el ya da baş hareketleri bana çok şey anlatıyor. Çoğu kez pek çok kişiyle konuşarak elde ettiğim bilgiden çok daha faydalıdır. Biz işte buna milletimizin irfanı diyoruz. Bu irfanı ne eğitimle, ne makamla elde edemezsiniz, ölçemezsiniz.

'BAŞMUHTAR KONUMUNDAKİ CUMHURBAŞKANI...'

Muhtarlarımızla Türkiye’nin tamamını temsil eden baş muhtar konumundakiCumhurbaşkanı'nın aralarındaki muhabbeti göremeyenlerin gönül gözü kapalı demektir. Gönül gözü kapalı olana da Allah şifa versin. Millete afra tafra yapmaya gelinmez. Afra tafra yaparsan bir seçimle gelinir, bir sonraki seçimle gönderir. Öyle duvara egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demekle egemenlik olmuyor. Millete tabi olmakla egemenlik milletin oluyor.

BU İŞİN BİTİŞ NOKTASI OLDU

Geçtiğimiz hafta muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda Türkiye’nin yeni güvenlik anlayışı üzerinde durmuş ve artık tehditlerin kapımıza dayanmasını beklemeyeceğimizi ifade etmiştim. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içindeyiz. Öyle sabredelim, bekleyelim, buraya gelsin ondan sonra müdahale edelim… Artık yok. O geçti. Biz demokrasiyle ilgili açılım süreci başlattık mı, çözüm süreci dedik mi dedik. Netice aldık mı, alamadık.

Gaziantep’te o kına töreninde 56 kardeşimizin bir canlı bomba ile şehit edilmesi artık bu işin bitiş noktası oldu. Dedik ki madem ki DEAŞ denilen terör örgütü böyle bir adım attı Suriye’ye Cerablus’tan gireceğiz. ÖSO önde, arkasında lojistik destek bizde olmak üzere girdik. Cerablus’a kim yerleşti. Cerablus halkı yerleşti.

HALEP MESELESİ

Ardından Rai’ye girildi. Rai’den bunların kutsadıkları meşhur Dabık vardır, Dabık’a doğru inildi. DEAŞ orada ciddi bir direnç gösterdi. Dabık aşıldı. Şimdi de El BAb’a doğru gidiliyor. Terör örgütü PYD – YPG ile de mücadele nerede karşımıza çıkarsa veriliyor. Şimdi El Bab’tan Mümbiç’e doğru gidilecek. PYD/YPG'ye karşı gerekli mücadele veriliyor. Halep'le ilgili sorunumuz yok ama Halep'le ilgili itirazlarımız var. Bunu muhataplarımıza iletiyoruz. Sayın Putin ile görüştüm. Artık Halep halkını huzura kavuşturalım dedim. Halep Haleplilerindir. Bunu açıklamamız lazım. Halep üzerinden bir hesaba girmek doğru olmaz. Halep'le tarihi bağlarımız var.

İNSANLARIN GELECEĞİ YER GAZİANTEP, KİLİS...

Halep’te bir işe girilirse bu insanların geleceği yer Gaziantep’tir, Kilis’tir.  Biz insani görev olarak yardım ediyoruz. Batı söz verdiği halde destek vermiyor. Türkiye 1984 yılından beri Irak ve Suriye merkezli bölücü terör tehditleriyle başa çıkabilme tedbirleri alıyor.

IRAK'IN KARIŞIK OLMASININ NEDENİ...

Güvenlik anlayışının değiştirilmesi için çok gayret gösterdik. Karşımıza çok ciddi engeller çıkarıldı. 1 Mart tezkeresinin reddi gibi hatalar yapıldı. Irak’ta işlerin bu kadar çıkılmaz hale gelmesinin nedeni Türkiye’nin o operasyonda bulunmamasıdır. Suriye krizi başladığında aktif rol almaya çalıştık ama bu sürecin dışında tutulduk.

KENDİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK 

Sonunda baktık ki kimseden bize fayda yok kendi projelerimizi kendimiz hayata geçirme kararı verdik. Önümüzde öyle çok da rahat bir hareket alanımız yoktu. Dışarıdan olduğu kadar içeriden de kuşatılmaya çalışılıyorduk. Milli birlik ve kardeşlik projesiyle bölücü terör sorunundan kurtulma çabamızın nasıl sabote edildiğini herkes gördü. Benim insanıma saygı duymayana benim saygım yoktuk. Muhatabımız artık doğrudan terörle bağı olmayan bölge insanıdır."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.