Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılışta önemli mesajlar!

Gebze-Halkalı Banliyö Hattının Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gebze - Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılışta önemli mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu hat eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inecek. Gebze-Halkalı banliyö tren hattı İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un işlek ve trafik yoğunluğu çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. 440 araçtan ülkemizde üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz.

Toplamda Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacak. Eskiden tren hatları Haydarpaşa'ya kadar gidiyordu. Biz Marmaray'ı inşa ederek iki tren hattını birleştirdik. Bu hat 1.4 milyar euro yani yaklaşık 8.5 milyar lira harcandı.

"ÇÖZÜM RAYLI SİSTEMLER"

İstanbul'u bir uçtan diğer uca böyle kat etmek zorlu bir iş. Hem altyapuda hem üstyapıda çok ciddi çalışmalar yürütüldü. Şehrimizin ulaşım sorununun çözümü raylı sistemlerden geçiyor. İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğuna 63 kilometre daha ekledik. İlk metro hattını 2000 yılında hizmete aldık.

Kardeşlerim bakınız Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyeciliği bu. Çöp, çukur, çamur... Kartal'da da böyleydi. Biz kurtardık. Önce çöpten ilçelerimizi kurtardık. Ben İstanbul'u CHP belediyesinden aldım. Ümraniye'deki patlamada 39 vatandaşımız öldü. Hesabını CHP veremedi.

MAN ADASI DAVASI

Bana da iftira atıyor sürekli. Man Adası iftirasına yönelik davayı kazandım. Gelen parayı Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Bay Kemal yalan söyledikçe paraları alacağız. Sandık kurmuşlar vekiller 5'er bin TL maaşından veriyormuş.

"LONDRA'DAN GELEN BURADAN PEKİN'E GİDEBİLECEK"

Hizmete açtığımız hattın diğer özelliği, Londra'dan Pekin'e uzanacak demir ipek yolunun İstanbul ayağını oluşturması. Londra'dan gelen buradan Pekin'e gidebilecek. Yüksek hızlı trenlerimiz ise Halkalı'ya kadar devam edecek. Marmaray'ı bugün çok daha ileri bir seviyeye taşımış buluyoruz.

"BAMBAŞKA KONUMA TAŞIDIK"

Gazeteler maske dağıtıyordu. Haliç ne haldeydi? Bütün bunları her şeyiyle bambaşka konuma taşıdık. Geçtiğimiz yıl İstanbul'u nüfusu kadar turist ziyaret etti.

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece adaya oy verenler değil tüm şehir ödeyecek. Kentsel dönüşümde gönüllük esasına göre kira bedellerinizi ödeyeceğiz. Bir taraftan da inşaatlarımızı yatay mimariyle yapacağız.

Şehrin geleceğini göremeyen, insanına hizmet aşkıyla yanmayan yönetimler İstanbul'u kaderine terk ettiler. İstanbul için büyük hayallerimiz, hedeflerimiz, projelerimiz var. Biz İstanbul'a aşığız, sevdalıyız. Bu sevdamızı noktalamayız. Kartal'ın son iki dönemdir yaşadığı sıkıntıların farkındayız. CHP'li belediyenin elinde nasıl örselendiğini çok iyi biliyoruz.

KARTAL'A HAVARAY SİSTEMİ

Kartal'a 16 kilometrelik havaray sistemini kuracağız. Raylı sistemi havadan da geliştiriyoruz. Taşocağı bölgesini millet bahçesi ve tabiat müzesine dönüştüreceiğiz. Kartal'a şanına layık bir stadyumu otoparkla kazandıracağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.