Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız

Milgem Projesi'nin üçüncü gemisi TCG Burgazada'nın Deniz Kuvvetlerine teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis'in ilk kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, yerli üretim savaş gemileriyle güçlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda milli dizayn ve inşa faaliyetleriyle başlatılan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi TCG Burgazada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan hadiseler, ülkemizin denizdeki askeri unsurlarının ne kadar güçlü olması gerektiğini göstermiştir. Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların ülkemizin dışlanarak gaspedilme girişimini kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de ve Ege'de atım atacağını sananlar büyük bir hata içindeler.

DENİZDEKİ HAYDUTLARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ

Filomuza katılan her gemi denizlerdeki gücümüzü, milli çıkarlarımızı koruma konusundaki kararlılığımızı artırmaktadır. Biz Türkiye olarak denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız. Türkiye'yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye savunma sanayisinde yüzde 80'nin üzerindeki dışa bağımlılığını yüzde 30 seviyelerine indirdik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.