Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İftiraları reddediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İftiraları reddediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ziyaretinin Bahreyn ayağında Twitter üzerinden İslam dünyasındaki mezhep temelli çatışmalar ile terör konusunda önemli mesajlar verdi.

Üç ülkeyi kapsayan Körfez ziyaretinin ilk durağı Bahreyn'den seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyaya terörle ve İslamofobi ile mücadele çağrısında bulundu.

'İslam dünyasının yıkımla, acıyla ve terörle anıldığını' ifade eden Erdoğan, tüm devletlerin IŞİD'i, El Kaide'yi, Boko Haram'ı, Eş-Şebab'ı, PKK'yı, YPG'yi, FETÖ'yü kararlı bir şekilde lanetlemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezhep ve kimlik temelli çatışmalarla Müslüman toplumların birbirine yabancılaştığını, bu yabancılaşmayı ve İslam ile terörün ilişkilendirilmesini kesin bir dille reddettiğini sözlerine ekledi.

Tüm insanlığın teröre karşı birlik olma vaktinin çoktan geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından paylaştığı tweetler şöyle:

"Adeta bir ateş çemberiyle kuşatılan İslam coğrafyası, çok sancılı günlerden, ağır imtihanlardan geçiyor.

Yüzyıllardır barışın adresi olan bu coğrafya, maalesef günümüzde acıyla, terörle, gerilimle, yıkımla, bombalarla anılıyor.

Kimlik ve mezhep temelinde birbirlerine yabancılaştırılan Müslümanlar, Suriye'de, Irak'ta ve daha pek çok yerde kendi kendilerini tüketiyor.

Dünyada, özellikle Batı'da, mukaddes dinimizi terörizmle ilişkilendirmek, yan yana anmak gibi ART niyetli çabalara da şahit oluyoruz.

İFTİRALARI REDDEDİYORUM

Ben bir Müslüman olarak, kimden gelirse gelsin, İslam ile terörü ilişkilendiren tüm iftiraları reddediyorum.

Tüm bölgenin, tüm İslam aleminin, hatta insanlığın geleceği için birlik olma, birlikte hareket etme zamanı çoktan gelmiştir.

Coğrafyamıza bu acıları yaşatan DEAŞ'ı, El Kaide'yi, Boko Haram'ı, Eş-Şebab'ı, PKK'yı, YPG'yi, FETÖ'yü hep birlikte, kararlılıkla lanetlemeliyiz.

Tüm kardeş devletlere, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı temin edecek bütünleştirici politikalar izlemeleri çağrısında bulunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.