Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih Beştepe'de ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında terörle mücadelede 'İş birliğini derinleştireceğiz' mesajı verirken Irak Cumhurbaşkanı da "Her alanda iş birliği için Türkiye'ye geldik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Irak'ın DEAŞ'a verdiği mücadeleden muzaffer çıkmıştır. Tabi bedeli ağır olmuştur. Binlerce Iraklı kardeşimiz şehit olmuştur. Türkiye Irak'a güçlü destek vermiştir.

Her alanda her türlü desteği vermeye hazırız. Irak'ın kendi ayakları üstünde durması son derece önemlidir. Bu konuda da başarı sağlayacağına inanıyorum. Irak'ın yeniden imarı için 5 milyar dolar taahhüt etmiştik. Çalışmalarımızı hızlandırdık.

Türk özel sektörü Irak ekonomisinin canlandırılması için her türlü imkana sahiptir. Kapsamlı ekonomik iş birliği anlaşmasının bir an önce yürürlüğe konulmasını arzu ediyoruz. Irak ile güvenlik alanında temas ve iş birliğini geliştirmek istiyoruz.

DEAŞ, PKK ve FETÖ Irak için de tehdit oluşturmaktadır. Terörle mücadelede başarı için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız. İş birliğini derinleştireceğiz.

Irak Cumhurbaşkanı Salih'in açıklamalarından satırbaşları:

Ankara'ya Irak cumhurbaşkanı sıfatıyla gelmiş olmaktan mutluyum. Çok net bir mesajımız var. O da ırak artık yeni dönem girmek üzere yeniden imar ve kurumsal yapısıyla güçlenerek bölgede güçlü bir ülke olarak hak ettiğimiz konumda olmayı arzulamaktayız. Kardeş Türkiye'ye her alanda ortak iş birliği mesajıyla geldik.

Türkiye ve ırak iki komşu ülke. Gerçek anlamda stratejik ortaklığı arzulamaktadır. Bölgemizin yeniden yapılanması için artık zamanı geldiğini belirttim. Artık dışarıdan bir takım vesayetlere ihtiyaç duymamaktayız. Irak ve Türkiye sahip olduğu stratejik konumu ile çok şey yapabilirler.

Türkiye'nin Irak'ta terörden arındırılmış bölgede yeninden imarı için katkılarını bekliyoruz. Irak'a ben sizden aldığım enerjiyle gideceğim. İlişkimizin stratejik şekilde gelişmesi için çalışacağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.