Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstediğimiz mesafeyi kaydedemedik

Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır Apartmanı'ndaki daireyi devletimiz kamulaştırdı. Ömrünün son demlerini geçirdiği evi Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştürüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstediğimiz mesafeyi kaydedemedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarından öne çıkanlar:

Ülkemizin ve milletimizin maziden atiye uzanan, kendi alanlarında yaptıkları değerler için şükranlarımı sunuyorum.

Bize göre kültür, tıpkı bayrak, ordu, para gibidir. Kültür, bir milletin bağımsızlığının sembollerinden biridir.

Bize düşen görev, medeniyetimizin 3 tasavvurunu; kalbiselimi, zevkiselimi, aklıselimi kendi tarihimizde, kendi geçmişimizde aramak, bulmak, yeniden yorumlamak ve geleceğe taşımaktır

Millet olarak topyekün bir mücadeleyle kültür sanatı ileriye taşıyabiliriz. Kültür sanat alanında yeni ve büyük adımları hep beraber atacağız.

Eğitim ve kültür sanat politikalarında arzu ettiğimiz mesafeyi kaydedemedik. Dilimiz öylesine bir değişime uğramıştır ki, her alanda bu sıkıntının emarelerine şahit olabiliyoruz.

MEHMET AKİF ERSOY MÜZE EVİ

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve geride bıraktığı eserleri milletimize verilmiş bir ödüldür. Devlet olarak Ersoy'un mirasına sahip çıkarken önemli bir adım da atıyoruz.

Mısır'dan Türkiye'ye döndüğünde İstanbul İstiklal Caddesi'nde kullandığı Mısır Apartmanı'ndaki daireyi devletimiz kamulaştırdı. Ömrünün son demlerini geçirdiği evi Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştürüyoruz. Bu müze evinin gelecek kuşaklara üstadı daha iyi anlama fırsatı vereceğini düşünüyoruz.

YENİ AKİF'LERE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye'nin yeni Akif'lere, Tanpınar'lara, Arif Nihat Asya'lara, Kemal Tahir'lere, Dede Efendiler, Itri'ler, Neşet Ertaş'lara ihtiyacı var. Yeni Aşık Veyseller yetiştirmeden özgürlüğümüzü koruyamayız. Mimar Sinan gibi kendi alanında asırlar süren ekoller oluşturacak mimarlar yetiştirmeliyiz. Ömrüne 800'e yakın bir proje sığdıran bir isim Sinan.

Kültür ve sanat özgürdür. Kutsallarını, inançlarını küçümseyen, hafife alan, yahut ideolojik siparişlere göre yapmaya çalışanların yaptığının adı kültür sanat değildir. Ülkemizin en büyük sorunu bu alanlar kendini bu milletin üzerinde gören, toplumu küçümseyen bir grup tarafından esir alındı. Hamdolsun artık bu esaret yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı.

Ödüllerin hayırlara vesile olmasını dileyerek sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

ÖDÜLLER

Vefa Ödülü: Mehmet Akif Ersoy

Tarih ve Sosyal Bilimler Ödülü: Prof. Dr. Mehmet İşpirli

Sinema Ödülü: Türker İnanoğlu

Müzik Ödülü: Erol Sayan

Sanat fotoğrafı Ödülü: İzzet Kehribar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.