Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. köprünün açılışında yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de saldırıya uğramasını da değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılış töreninde konuştu. Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi tanklara ve darbeye direnenlere seslenen Erdoğan, "Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin, F-16’ların önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. Birinci köprü, şimdi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açıyoruz. Bu millete bunlar yakışır. İnşallah 20 Aralık’ta da Avrasya Tüneli’nin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunları yapacağız. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, öyle lafla olmuyor. İcraatla oluyor. Bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA FİLMLERİ BURALARDA ÇEKİLECEK"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün özelliklerini anlatan Erdoğan, dünya filmlerinin buralarda çekileceğini belirterek, "Bu köprü hem tekerli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, şu anda iftiharla gördüğümüz bu köprü, inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Dünya filmleri buralarda çekilecek. Bunu göreceksiniz. Biz bunlarla anılacağız. Bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye, farklı bir konuma yerleşecek. Niye hazmedemiyorlar bizi, niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı. Siz nasıl bunları yaparsınız, diyorlar? Biz hangi milletin torunlarıyız? Bizim üzerimizde bir görev var. Bu görevi yapıyoruz ve yapacağız" diye konuştu.

"MİLLİ İRADE SINAVLARINDAN BAŞARILI ÇIKMASAYDIK BUGÜN BURADA OLAMAZDIK"

Son 3 yıldır Türkiye’de yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, "Ülkemizin önünü kesmek için bilhassa 3 yıldır maruz kaldığımız çok sayıda saldırıya rağmen görüldüğü gibi yoluma kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye’nin sadece bu köprünün temelinin atılmasından açılışına kadar geçen sürede yaşadıklarını alt alta sıralarsak, pek çok ülkenin asırlık tarihinde yaşadıklarını geride bırakır. Bu süreçte şu gerçekleri görmek mecburiyetindeyiz. 2013 yılının Haziran’ındaki ve Aralık ayındaki saldırıları başımız dik olarak karşılayıp boşa çıkarmasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart’ındaki ve Ağustos ayındaki, 2015 Haziran’ındaki ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başarılı çıkmasaydık bugün burada olamazdık" dedi.

"İNLERİNE GİRECEĞİZ’ DEDİK, GİRDİK"

Darbe girişimine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2015 Temmuz’unda başlayan terör eylemlerini, bölücü örgütü açtığı çukurlara gömerek hüsrana uğratmasaydık Türkiye bambaşka yere sürüklenirdi. Nihayet 2016 Temmuz’undaki silahlı darbe girişimini milletimizin kahramanlığı sayesinde durdurmasaydık nerelere savrulabileceğimizi ifade etmek bile istemiyorum. İşte bunun için siz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediniz. Bu vatanın içinde operasyona giren bunun bedelini öder. İşte ödedikleri gibi. Devlet içinde devlet asla. Böyle hevese kapılanlar onlar da pılısını pırtısını toparlayıp gidiyor.Ne dedik? İnlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik" açıklamasında bulundu.

"BUNLAR MÜSLÜMAN DEĞİL, İSLAM’LA ALAKASI YOK"

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bu sabah gerçekleşen terör saldırısına ve Gaziantep’te bir kına gecesinde yaşanan canlı bomba saldırısına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugün 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Bildiğiniz gibi Gaziantep’te ne yazık ki DAİŞ’in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde bu yaşandı ve 100’ün üzerinde yaralı. Bunun İslam’la alakası yoktur. Bunlar Müslüman falan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın. O bayrak değildir. Oradaki kelime-i tevhidin yazılı olmasına bakmayın. Oradaki Allah, Muhammed ifadelerine bakmayın. Zira Rabb’imiz Kur’an’ı Kerim’inde ’Allah ismi celilini bunlar istismar edenler’ diye haber veriyor. Bunlar istismarcıdır. Yine Rabb’imiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Onlara lanet olsun, diyor. Elinde silah, tank, top bakıyorsunuz 14 yaşında yavrulara vücutlarına bombaları bağlayıp canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Ama bu oyunu da biz bozacağız. Bu millet bozacak"

"RUHUNU, BEDENİNİ, AKLINI PENSİLVANYA’DAKİ ŞARLATANA TESLİM EDENLER..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "15 Temmuz uzun zamandır defalarca tekrarlanan oyunun bozulduğu tarih olmuştur. Ruhunu ve bedenini Pensilvanya’daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla istiklalinin ve istikbalinin yanında yer almıştır. Bir tarafta ruhunu, bedenini, aklını Pensilvanya’daki şarlatana teslim edenler; bir tarafta da aklını, ruhunu, bedenini, her şeyini Allah’a teslim edenler. İşte fark bu"

"DARBEYİ PLANLAYANLAR PKK’YI VE DAİŞ’İ KULLANARAK GERÇEK YÜZLERİNİ GÖSTERDİ"

Darbeyi planlayanların 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından PKK’yı ve IŞİD’i terör eylemleriyle kullandığını savunan Erdoğan, "Darbeyi planlayanlar bu girişim başarılı olsa da olmasa da Türk Silahlı Kuvvetleri’miz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin ciddi zafiyete düşeceğini sanıyorlardı. Öyle olmadığını görünce PKK’yı ve DAİŞ’i kullanarak, terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Türk Silahlı Kuvvetleri’miz bunları şimdi çok daha iyi tespit ediyor ve etmeye de devam edecek" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna dün Artvin’de gerçekleştirilen terörist saldırıya ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, saldırı sonrası sergilediği duruş nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, "Bütün bunlara rağmen Türkiye, terörle mücadelede geri adım atmayınca üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler. Dün Artvin’de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin’de Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin 7 Ağustos’ta Yenikapı’da Cumhurbaşkanı’yla, Başbakan’ıyla Genelkurmay Başkanı’yla CHP ve MHP genel başkanlarıyla, STK’larla sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu’na ve beraberinde bulunan arkadaşlarına şahsım, milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"CİZRE HALKINA YÖNELİK İNTİKAM SALDIRISI"

Pazar günü Gaziantep’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cizre halkı geçtiğimiz yıl yaşanan hadiselerde bölücü örgütün gerçek yüzünü görüp teröristleri kazdıkları çukurlarda debelenmeye terk etmiş ve devletinin yanında yer almıştı. Bu saldırı bir yönüyle terör örgütünün Cizre halkına yönelik intikam saldırısıdır. Pazar günü Gaziantep’e baş sağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Çünkü şunu unutmayın, eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için yürüyeceğiz. Üzerine üzerine yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BU MİLLETLE UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇİN, DÖKTÜĞÜNÜZ KAN YETER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün bu saldırılar, Suriye’deki operasyonu, tüm terör örgütlerini kapsayacak şekilde geniş tutmamızın ne kadar isabetli olduğunun tescilidir. Bu son saldırılarında PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin de arkasındaki güçlere sesleniyorum. Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çekidüzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor, gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye’de, Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Mısır’da, Libya’da, Filistin’de, Pakistan’da döktüğünüz kan yeter. Dünyanın huzuru bu bölgelerin huzurundan geçiyor. Öyleyse kanlı pençelerinizi bu bölgeden ve ülkemizden çekin. Bölgedeki toplumlar kendi haline bırakıldığın barışı, huzuru, refahı çok çabuk bulacaktır. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu karanlık dönemin de bir sonu mutlaka vardır. O günlerin yakın olduğuna inanıyorum"

31 AĞUSTOS’A KADAR ÜCRETSİZ GEÇİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca konuşmasının sonunda açılışı gerçekleştirilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişin 31 Ağustos Çarşamba gecesine kadar ücretsiz olacağını duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.