Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan rakam verdi! Dünya'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Dünyada insani yardım konusunda 6 milyar dolarlık kalkınma yardımıyla ABD'nin arkasında ikinci sıradayız. Ama büyük ihtimal seneye birinci olacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan rakam verdi! Dünya'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki TİKA Koordinatörleri toplantısında konuşuyor. "Dünyada insani yardım konusunda Türkiy'nin ikinci sırada olduğunu anlatan Erdoğan'ın konuşmasınınsatır başları şöyle: Türkiye'nin kalkınma yardımlarının 7.2 milyar dolarını insani yardımlar oluşturuyor. Biz tarih boyunca devlet ve millet olarak elimizdeki imkanları paylaşma konusunda daima cömert davrandık. 6 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla ABD'nin arkasında ikinci sıradayız. Milli gelire baktığımız zaman dünyada birinci sıradayız. ABD sağda solda konuşuyor, rakamlar ortada. Bir yıl diğer ülkelerin yardımlarında büyük bir artış olmazsa 7,2 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla ilk sıraya çıkma ihtimalimiz var.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE SESLENDİ

Dünyadaki pek çok krizin kaynağında gelir dağılımındaki adaletsizlik yatıyor.Dünya üzerinde kurulduğu söylenen 4 çarpıklığın yükünü kaldıramaz. İmkanlarımızın el verdiği kadar insana ulaşmaya gayret ediyoruz. Petrol zengini Müslüman ülkelere sesleniyorum. Sadece zekatlarını fakirlere verseler dünyada fakir kalmaz.Batı'nın insanları birbirine kırdırmaya harcadığı para dünyadaki tüm fakir hakları ihya eder.

Batı'nın ortalığı karıştırmak için harcadığı para ile dünyanın geri kalanı asgari refah seviyesine ulaşabilir.Türkiye hiçbir operasyonunda sivillerin kılına bile zarar vermedi. Suriye'de taş üstüne bırakmamaya yemin etmiş örgütlerin ve güçlerin karşısına Suriye'nin yeniden ihyası ve inşasında kararlıyız.

Güney Pasifik'teki Solomon Adaları'na 4 deniz ambulansı tahsis edildi Komor Adaları'na 5 bin kişilik stadyum yapıldı.TİKA'yı ilk kuruluş amacı olan Orta Asya ile sınırlı tutmadık geniş bir yelpazeye yaydık

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.