Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Bu süreci kovalamak hem siyasi hem insani görevimizdir. Süreci takipteyiz bu olayı kendi haline bırakamayız. Suudi Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendini kurtaramaz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile ortak açıklamalarda bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban'ın açıklamalarından satırbaşları:

"TÜRKİYE'DEN DESTEK BEKLİYORUZ, HEM SAVUNMA SANAYİDEN HEM DE TECRÜBELERİNİZDEN"

Türk heyeti zaten biliyor ki Macaristan'da Macar silahlı kuvvetlerinin güçlendirmesi için enerjimiz ve paramız kalmadı ve silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesinde Türkiye'den destek bekliyoruz. Hem savunma sanayinden hem de tecrübelerinizden.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ EN KUVVETLİ EKONOMİYİ TEMSİL EDİYOR"

Bugün ekonomik sorunlardan da gündeme geldi. Türkiye'nin ekonomisi en kuvvetli ekonomiyi temsil ediyor. Sayın Erdoğan'ın amaçlarını da biliyoruz. Amacı Türkiye dünyanın 10 kuvvetli arasına getirmek.

"TÜRKİYE-MACARİSTAN İLİŞKİLERİ NEREDEN BAKARSAK BAKALIM BAŞARILIDIR"

Başarılı bir görüşmeyi bitirdik. Türkiye - Macar ilişkileri nereden bakarsak bakalım başarılıdır. Bizim amacımız çok daha başarıya ulaştırmak. Bunun için ekonomik şartları korumamız gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"BÖLGESEL SORUNLARIMIZI MASAYA YATIRMAK SURETİYLE GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"

İki günlük ziyaretimiz neticesinde Türkiye - Macaristan ilişkilerini gerek bölgeseler sorunlarımızı masaya yatırmak suretiyle gerekli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.

16. yüzyılda Macar topraklarına kadar Derviş Gülbaba'nın tekkesi bugüne kadar mevcudiyetini korumuştur. Macar halkı tarafından da halen Gül Tepesi olarak adlandırılmaktadır.

"MACAR ASKERLERİNİN ANISINA GELİBOLU'DA ANIT DİKİLECEK"

Çanakkale Savaşı'nda hayatlarını yitiren Macar askerlerinin anısına Gelibolu'da dikilecek anıt da tarihi dostluğumuzun sembolü olacaktır.

Türkiye ile Macaristan sadece kültürel konularda değil her alanda mükemmel ilişkilere sahiptir. 2019 ilkbaharında da yeni toplantımızı gerçekleştireceğiz ve aramızdaki ilişkileri nereden nereye geldik nereye gidiyoruz bu iş birliği konseyiyle yürüteceğiz.

"YARIN İŞ ADAMLARIYLA BİRLİKTE BİR İŞ FORMUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Acaba dünyanın değişik yerlerinde ne gibi yatırımlara müşterek olarak girebiliriz, bunları ele alma fırsatımız oldu. Bunun dışında ulaşımda ne gibi ortak adımlar atabiliriz bunu görüşme imkanımız oldu. Özellikle THY'nin Macaristan ile ortak çalışmaya gidip örneğin Budapeşte'den Hindistan'a gitme sözünü sayın Başbakana sözünü verdik. Bu adımı da atma imkanımız olacaktır.

Ve yarın iş adamlarıyla birlikte bir iş formunu gerçekleştireceğiz. Gerek sayın Başbakan gerek şahsım iş adamlarına hitap edeceğiz. Her iki ülkede müşterek ne gibi adımlar atabilir 3.ülkelerde iş adamlarımız ne gibi adımlar atabilir düşüncesiyle bu toplantıyı organize etmiş bulunuyoruz.

NATO müttefikimiz Macaristan'ın AB sürecinde bize verdiği destek son derece önemlidir.

"BU SÜRECİ TAKİP ETMEK KOVALAMAK HEM SİYASİ HEM İNSANİ GÖREVİDİR"

(Kayıp Suudi gazeteci) Bu olayın Suudi Arabistan Başko. cereyan etmiş olması bizler için çok önemli. Değerli arkadaşlar tabii bu olayın ülkemizde özellikle Suudi Arabistan İstanbul başkosolonluğunda cerayan etmiş olması bizler için çok önemli. Bu süreci takip etmek kovalamak hem siyasi hem insani görevidir.

"BAŞKONSOLOSLUK YETKİLİLERİ 'BURADAN ÇIKTI' DEMEKLE KENDİLERİNİ KURTARAMAZ"

Ve bunun uluslararası camiadaki akışı nedir az çok biliyoruz. Örneğin bu kişi bir gazeteci. Nişanlısıyla gelmiş olduğu başkansoloslukta eşi alınmıyor. Bir insan kendisi içeri girip de bunun dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım oradaki görevlilerin. Bunu niçin ispat etmiyorsunuz. Nişanlısı dışarıda bekleyen bir gazeteci sıradan birisi değil. Dışarı çıktığı zaman nişanlısıyla gideceği yere gitmez mi gider. Elde herhangi bir belge, bulgu yok. Tabii bize müracaat edildiği andan itibaren gerek emniyet gerek istihbarat teşkilatımız seferber olmuş durumdalar. ilk andan itibaren Adalet Bakanlığı'na verdiğimiz talimatla İstanbul başsavcılığımız hemen teyakkuza geçmiş hem hukuki hem adli hem idari çalışmalar devam ediyor. Ve bu çalışmalar devam ederken hedefimiz bir anda önce neticeye ulaşabilmek. Yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi de düşündüren konular. Buradan bir an önce neticeyi almak durumdayız. Başkonsolosluk yetkileri buradan çıktı demekle kendilerini kurtaramaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.