Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan virüs aşısını yaptırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilen koronavirüs aşısını Ankara Şehir Hastanesi'nde yaptırdı. Öte yandan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açtığı Telegram hesabından da 'Ben de aşı oldum... :)' şeklinde ilk açıklamasını yaptı. Ayrıca Erdoğan, hastane çıkışında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan ikinci doz aşıyı 28 gün sonra olacak. Hastane sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, yaklaşık 25-30 milyon doz daha geleceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan virüs aşısını yaptırdı!

Dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından acil kullanım onayının verilmesiyle bugün, koronavirüs aşıları Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına uygulandı. Dün, ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmuş, ardından Bilim Kurulu üyeleri ve bazı doktorlar aşı yaptırmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KORONAVİRÜS AŞISI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugün Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Aşı konusunda toplumumuza önderlik etmek için toplantımızdan sonra sayın Cumhurbaşkanımız aşı olacaklardır. Bunun kamuoyu ile paylaşılmasını istemiştir. Kendileri aşı olarak toplumdaki tereddütleri ortadan kaldırmak, örnek teşkil etmek için toplantımızdan sonra aşı olmak üzere ilgili yere geçeceklerdir" dedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte aşı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane çıkışında da basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı:

''Dün biliyorsunuz ilk aşıyı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ardından Bilim Kurulu üyeleri yaptırdı. aşarıyla devam eden aşı programımızda şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

''25-30 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK''

Başta tüm siyasi liderler, milletvekillerimiz, Kovid-19 aşısını teşvik ederlerse, bunun çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Aşı olanlarında sayısı 300 bini aştı. Yaklaşık 25-30 milyon doz daha gelecek, bunu sürdürelim istiyoruz.

Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum, bu süreçte ortaya konan gayret karşılıksız kalmayacaktır.

TELEGRAMDAN İLK AÇIKLAMA

Erdoğan geçtiğimiz günlerde açtığı Telegram hesabından da yaptığı aşı sonrası ilk açıklamasında 'Ben de aşı oldum... :)' ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha sonra aşı olurkenki fotoğraflarını paylaşırken, "Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞILAMA BUGÜN BAŞLADI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun analizleri tamamlanan Çin'in CoronaVac aşısına "Acil Kullanım Onayı" vermesinin ardından bugün sağlık çalışanlarına aşılama yapılmaya başlandı.

250 BİNE YAKIN SAĞLIK ÇALIŞANI AŞILANDI

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısının yüz bini geçtiğini duyurmuştu. Bakanlığın 'Covid-19 Bilgilendirme Platformu' sitesindeki güncel verilere göre aşı olan sağlık çalışanı sayısı 242 bini geçti.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.