Hava Durumu

'Cumhurbaşkanı'nın istifasını niye isteyelim'

"Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek" iddiasına yanıt veren Kılıçdaroğlu, idam söylemi için de "MHP istemiyor mu, Adalet ve Kalkınma Partisi, o da istiyor. Niye (teklife) koymadınız, elinizden tutan mı vardı?" dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Cumhurbaşkanı'nın istifasını niye isteyelim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Karadeniz dernek, federasyon ve vakıf temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 'rejim değişikliği' eleştirisini yinelediği anayasa değişikliği teklifi getirilmesi öngörülen sistemin "dünyada örneğinin olmadığını" savunarak "141 yıllık parlamento geleniğimiz var, niye bundan vazgeçiyorlar. Biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"CUMHURBAŞKANI'NIN İSTİFASINI NİYE İSTEYELİM?"

'Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek' diyorlar, açık ve net söylüyorum. Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyelim. Cumhurbaşkanı'nı halk seçmedi mi? 2019'a kadar görevini yapacak. Bu kadar basit. Korku yaratarak 'Evet'i çoğaltmaya çalışıyorlar. Kaos çıkacak diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı görevinde. Sayın Başbakan görevinin başında. Devletin yapısında bir değişiklik yok. Niye kaos çıksın? Evet çıkarsa ne olacak? İşte onu hep beraber düşüneceğiz. Kaç kanun değişecek? 2020 kanun değişecek, en az.

"BİZDEKİ MODELİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Net çalışan başkanlık sistemi bir tek Amerika'da var. Büyükelçi bile tayin edemez. Bütçe Kongre tarafından yapılır. Bütçe onaylanmazsa başkan beş kuruş para harcayamaz. Oradaki model eyalet sistemidir. Bizdeki modelin dünyada bir örneği yoktur.

"VALİLER, KAYMAKAMLAR EVET İÇİN BASKI YAPIYOR"

Anayasa tartışılmasın başka şeyler tartışılsın istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz.

Madem Türkiye'nin bekası için güzel bir anayasa değişikliği getiriyorsun. Neden anlatmıyorsun? Neden valiler, kaymakamlar 'Evet' için baskı yapıyor? Çünkü yaptıklarının hatalı olduğunu onlar da biliyor. 'Hayır çıkarsa kaos olur, hayır çıkarsa bilmem ne olur' diyorlar. Sen bunu bırak bu anayasa değişikliği neyi getiriyor, onu anlat.

"TOPLUMUN YARISI 'BENİM ANAYASAM DEĞİL' DİYECEK"

İlk kez bir anayasa değişikliği ile toplum ikiye bölünüyor ve uzlaşma belgesi olmaktan çıKmış oluyor. Toplumun yarısı 'Bu anayasa benim anayasam değil' diyecek.

"MİLLETİ KANDIRMAK İÇİN İDAM DİYORLAR"

İdam anayasa değişikliğinde yok ama meydanlarda söyleniyor. Milleti kandırmak için... Siyaset bu kadar düzeysiz bir hale gelebiliyor. Getirdiğiniz 18 madde, 19. maddeye koysadın o zaman, o da çıkardı. MHP istemiyor mu, Adalet ve Kalkınma Partisi, o da istiyor. Niye koymadınız, elinizden tutan mı vardı? Millete yalan söylemek doğru değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.