Hava Durumu

Cumhurbaşkanı, Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuşuyor

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı, Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuştu

2023 hedeflerimiz çerçevesinde başlattığımız büyük çaplı projeleri ve yatırımları kesintisiz sürdürüyoruz." diyen Erdoğan, "Marmaray ve Avrasya Tüneli'ni açtık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ile ticaret merkezleri arasındaki mesafeleri kısaltmayı amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Polonya'nın da benzer bir başarı hikayesi olduğunu biliyoruz. Her iki ülke iş adamlarından potansiyellerini değerlendirmeleri somut projelere çevirmelerini bekliyoruz"

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ

"Milletimizin cesareti ile üstesinden geldiğimiz bu hain saldırıdan demokrasimiz ve ekonomimiz çok daha güçlenerek çıkmıştır. Reel ekonomimiz zedelenme yaşamamıştır. Ekonomimiz yüzde 7 oranında büyüdü. Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıraya yükseldik. İnşallah bu yılı yüzde 5'in üzerinde bir oranla tamamlayacağız. Türkiye bölgedeki krizlerin ve yeni insani dramların önüne geçti."

"DAHA YÜKSEK HEDEFLERE ULAŞMALIYIZ"

"Cumhurbaşkanı Duda'ya bu alandaki liderliği konusunda teşekkürlerimi iletmek isterim. Daha yüksek hedeflere ulaşmalıyız. 2016 yılında ticaret hacmimizi 6 milyar dolara ulaştı. İnşallah şu an itibariyle 6 milyar dolara ulaştığımız ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefini hep birlikte teminat altına almalıyız"

"GEREKLİ KOLAYLIKLAR İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

"Karşılıklı yatırımlarımızı artırmalıyız. Sizlere gerekli kolaylıklar için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 3. ülke pazarlarına erişim bakımında stratejik ortaklık kurma çalışmalarını desteklemeliyiz. Ülkelerimiz arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi için iki ülke havayollarına önemli görevler düşüyor. Turizm, artan destinasyonlardan yararlanacak ilk alandır. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.