Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu

Türkiye'nin sık sık ciddi sınamalarla karşı karşıya gelen bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu en çarpıcı örneklerinden birini geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da yaşadık." sözlerine yer verdi.
Erdoğan,"İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarımdan öne çıkanlar şöyle;

"15 YILDA ALDIĞIMIZ YOL TAM BİR BAŞARI HİKAYESİDİR"

"Türkiye'nin genel görünümünde geçtiğimiz 15 yılda aldığı yol tam bir başarı hikayesidir. Büyük çaplı yatırımlarımızı dış çalkantılardan etkilenmeden kararlılıkla sürdürüyoruz."

"SIRBİSTAN İLE MÜŞTEREK BİR VİZYONA SAHİP OLDUĞUMUZA İNANIYORUM"

"Biz Balkanlarda ayrılık, parçalanma, bölünme istemiyoruz. Birilerinin bu ülkeleri arka bahçesi olarak görmesine karşı olduğumu ifade etmek istiyorum. Sırbistan ile Türkiye'nin bir araya gelişini kıskananlar olabilir, varsın olsun, biz kendi işimize bakacağız. Sırbistan ile müşterek bir vizyona sahip olduğumuza inanıyorum. Bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunduğunu ifade eden Sırbistan istikrarlı oluşuyla bölgede öne çıkıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 3 milyar dolara çıkaralım. Bunu yaparız. Biz üzerimize düşeni yapacağız. İş adamları da yatırımları yapacak. Artık daha büyük hedefler için çalışmalara başlamalıyız. Halkbank 2015 yılında Sırbistan'a girdi. İki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkıda bulunuyor. Şu anda 30 şubesiyle faaliyet gösteren Halk Bankası, iş adamlarının da işini kolaylaştıracak."

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.