Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları;

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye sınırındaki tehditleri temizleyene kadar operasyonlarını sürdürecek. Türk ve Rus yetkililer Tel Rıfat'taki durumu görüşüyor.

İSRAİL'İN AA OFİSİNİN DE BULUNDUĞU BİNAYI VURMASI

Ne AA çalışanlarının ne de Türkiye'nin kararlılık boyutunda hiçbir şeyini değiştirmez. Olay üzerine hem Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nü hem çalışanlarını çok daha kararlı buldum. Kendilerini kararlılıklarından dolayı kutluyorum.

S-400

Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır. Türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyacı olmuştur. S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir anlaşmaya imza attıktan sonra bu sözünü yerine getirir. ABD'nin yaptırım tehdidi onların Türkiye'yi tanımadıkları anlamına geliyor. Türkiye'ye karşı kimse tehdit dilini kullanarak iş yapamaz. Türkiye bugünün devleti değil. Türkiye hem ülke hem de ekonomik olarak bölgenin güvenli noktası konumunda.

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE

Türkiye-ABD ilişkileri tek boyutlu değil. Bir tarafta sıkıntı yaşarken bir başka alanda yakınlaşabiliyorsunuz. Güvenli bölge Türkiye'nin başından beri ifade ettiği bir konuydu. Suriye'de kriz başladığı zaman biz bunu dile getirmiştik. Bunun Türkiye'ye maliyeti 3.6 milyon Suriyeli oldu. ABD tekrar bu konu ile bizim önümüze geldi. Şartlara baktığınızda aynı şartlar değil. Türkiye'yi tehdit eden bir unsur var. Türkiye olarak biz güney sınırımızda Türkiye'ye tehdit oluşturacak bir koridora müsaade etmeyiz. Oluşturulan güvenli bölgenin güneyinde yeni bir hattın oluşması kabul edeceğimiz bir şey değil. Silahların terör örgütünün elinden ayıklanması gerekiyor.

İSTANBUL SEÇİMLERİNE İTİRAZ SÜRECİ

CHP her gün tehdit boyutuna giden çok farklı açıklamalarda bulunuyor. İktidar yetkisinin kullanılması gibi bir konu asla yok. Söz yargıdadır, YSK'dadır. YSK'nın verdiği karar nihai karardır. Burada sessiz kaldıkça YSK üyelerinin muhalefet tarafından baskı altında kalması kabul edilebilir bir şey değildir. İstanbul'da bir sıkıntının olduğu görünüyor. 13 bin farkın olduğu bir ilde takibin yapılmaması AKP seçmeninin kendisine haksızlıktır. Baskı olayı varsa bu muhalefet tarafındadır, iktidar tarafından asla böyle bir durum yoktur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.