Hava Durumu

Cumhurbaşkanına suikast davası yeniden başladı

23 Şubat'ta ara verilen Cumhurbaşkanına Suikast davası 4 günlük aranın ardından bugün tekrar sanıkların ifadelerinin alınması ile başladı. 20 Şubat'ta başlayan duruşmada 44 tutuklu sanıktan dört günde 12'sinin ifadeleri alınmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanına suikast davası yeniden başladı

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan 44'ü tutuklu 47 sanıklı davaya 23 Şubat'ta ara verilmişti. 4 günlük aranın ardından sonra duruşma Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar başlandı.

Cumhurbaşkanına suikast timinde görev alan sanıklar sırasıyla Gökhan Şahin Sönmezateş, Şükrü Seymen, Taner Berber, Zekeriya Kuzu, Serkan Elçi, Özay Cödel, Haldun Gülmez, Ali Sarıbey, Bahadır Sagun, Murat Köse, Mehmet Demir ve Ramazan Elmas gibi suikastta ön planda yer alan isimler 20-23 Şubat tarihleri arasında hakim karşısında ifade vermişlerdi. Duruşmanın ikinci gününde ifadelerine başvurulan MAK timinde görevli darbeciler, avukatlarının bulunmaması nedeniyle ifade vermemişlerdi.
Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında henüz hakim karşısına çıkmayan iki general ve Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Ali Yazıcı da bulunuyor. Muğla Barosu tarafından Avukat temin edilen MAK timindeki darbecilerin ifadelerinin ardından Ali Yazıcı'nın da ifadesinin alınması bekleniyor. Eski Cumhurbaşkanı Başyaveri Yazıcı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'Cumhurbaşkanı'na suikast suçuna yardım etme' suçundan yargılanacak.

Eski başyaver hem Muğla'da hem de Ankara'da yargılanacak İddianamede, Yazıcı'nın 15 Temmuz gecesi İzmir'e gelerek saat 00.30 civarında Cumhurbaşkanı'na suikast eylemini gerçekleştirecek şüpheli grubunun hazırlık yaptığı çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'na giderek, burada şüphelilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı yer ile ilgili bilgi verdiği belirtildi. Ali Yazıcı hakkında Anayasal Düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlediği diğer suçlar ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.