Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterinden FETÖ davasına katılma talebi

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 224 sanıklı davaya şikayetçi olarak katılma talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterinden FETÖ davasına katılma talebi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı "Genelkurmay çatı" davasının görülmesine devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Tanık olarak SEGBİS bağlantısıyla beyanda bulunan eski yarbay A.F.Ö, sanık eski yarbay Ertuğrul Terzi ile 1998'de tanıştığını ve onun FETÖ'nün evlerinde toplantılara katıldığını öne sürdü. Terzi ile 1998'de piyade okulundayken tanıştığını belirten A.F.Ö, İstanbul Maltepe'deki bir örgüt evinde toplantıya da katıldığını iddiasını dile getirdi. A.F.Ö, en son 20 yıl önce gördüğü Terzi'yi, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in kamera önüne çıkardığı 5 sanık arasından da teşhis etti.

Hakkındaki beyanlara karşı söz alan Terzi ise tanığa sorular sordu. A.F.Ö'nün, "Yok, hatırlamıyorum." gibi cevaplarına istinaden Terzi, "Tipik bir iftira olayıyla karşı karşıyayım. 27 yıllık meslek ve öğrencilik hayatımda kendisini ismen dahi tanımadığım bu şahıs alenen iftira atıyor." diye konuştu.

KASIRGA DİLEKÇE VERDİ!

Mahkeme Başkanı Dik, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın katılma talebinde bulunduğunu söyledi. Dik, dava dosyasına eklenmek üzere "Müşteki Fahri Kasırga'nın katılma talebini içerir dilekçeyi mahkememize gönderdiği görüldü." dedi. Kasırga'nın katılma talebi, daha sonra mahkemece değerlendirilecek.

TATBİKAT VAR

Tanık S.Ö. de 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Muhafız Taburunun doldur-boşalt istasyonunda nöbetçi uzman çavuş olarak görev yaptığını kaydetti. S.Ö, o gün akşam saatlerinde gelen sanık eski yarbay Gökhan Eski'nin, ne kadar mühimmat olduğunu sorduğunu, verdiği cevap üzerine "Tatbikat var, hepsini alacağız." dediğini iddia etti.Veremeyeceğini belirtmesi üzerine Eski'nin "Tatbikat var lan." dediğini ileri süren S.Ö, tutanak karşılığında verebileceğini ifade etmesine karşılık da bu kez Eski'nin "Salak mısın lan sen." ifadesini kullandığını savundu. S.Ö, Eski'nin daha sonra 10-15 kişiye mühimmatları dağıttığını anlattı.

Söz isteyen Eski ise tanık beyanına katılmadığını, kamera kayıtları incelenirse kimseyi götürüp mühimmat istemediğinin görüleceğini söyledi. Daha önceki tanık beyanlarına istinaden söz isteyen eski Şırnak Çakırsög?üt Jandarma Komando Tugayı Komutanı tuğgeneral Ali Osman Gürcan, kışladan çıktıklarında karşılaştıkları polislerden birinin, hakkındaki "Yolu açın yoksa uçaklara bilgi verir destek isterim, burayı başınıza yıkarım." şeklindeki beyanını kabul etmedi.

Gürcan, bir sene sonra başka davadan sanık olarak beyan veren bu polisin FETÖ'cü olduğunu ve etkin pişmanlıktan faydalandırılıp kurtarılmaya çalışıldığını öne sürdü. Hakkındaki başka tanıkların söylediklerine de cevap veren Gürcan, aleyhindeki bu beyanları kabul etmediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.