Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı'ndan Arınç ve Gökçek açıklaması

Gündeme dair konular hakkında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, çözüm sürecine dair "Cumhurbaşkanımızı bu işin karşısında olduğunu gösterenler beyhude çaba içerisindeler" dedi. Kalın, Arınç-Gökçek polemiği hakkında ise "Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir teması olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı'nı ilgilendiren bir konu değildir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanlığı'ndan Arınç ve Gökçek açıklaması
Sözcü Kalın'ın açıklamalarından satır başları: Silahların bırakılması en büyük arzumuzdur. Son günlerde Cumhurbaşkanımızı bu işin karşısında olduğunu gösterenler beyhude çaba içerisindeler. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün zorluklara rağmen bu süreci en başından beri yürüten siyasi aktör olarak, bugün de Cumhurbaşkanı ve devletin başı olarak çözüm sürecinin arkasındadır ve arkasında olmaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanımızın İran'a yapacağı ziyaret iptal edilmeyecektir. Suudi Arabistan tarafı bize bilgi vermiştir, kendisi dün akşam itibariyle bizzat takip etti. Dışişleri'nin yaptığı açıklamada sürecin bu noktaya nasıl geldiğine vurgu yapıldı. Yemen'deki gerilimler nedeniyle malesef seçilmiş devlet başkanı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Suudi Arabistan operasyona başladı, bizim temennimiz bu gerginliklerin siyasi diyalog yoluyla çözülmesidir. Hiçbir çatışmaya mahal verilmesini istemeyiz.
Biz bölgede mezhep farklılıklarından çıkan çatışmaların olmasını istemiyoruz. Biz politikalarımıza mezhep eksenli hiçbir zaman bakmadık.

Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir teması olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı'nı ilgilendiren bir konu değildir.

Çözüm sürecinde en acil husus silahsızlanma aşamasının tamamlanmasıdır. Buna benzer çağrılar geçmişte de yapılmıştı ama şimdi uygulamanın nasıl yapılacağıdır. Bizim de hükümetin de en önemli önceliği budur. Gerek Başbakanımızın gerekse diğer arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızı bilgilendirmektedir. Genelkurmay Başkanlığımız gelişmelerle ilgili açıklamalar yapıyor. Bunlar kamu düzenini sağlayan operasyonlardır. Güvenlik ile demokrasi arasındaki dengeyi muhafaza etme çabasındayız. Birileri istismar etmeye çalışırsa burada devlet gerekli adımları atar. Bu tür saldırıları yapan gruplar umarım derhal vazgeçerler.

Abd ile ilgili planlanan bir seyahat şu an söz konusu değildir. Programlar el verdiği sürece G20 ülkelerini ziyaret etmeyi planlamaktadır.

Burada bir takım genel prensipler olmakla beraber her bir vakayı ayrı ayrı değerlendiririz. Dünkü vakayla ilgili 4. derece kanser durumu vardır. Tıbbi ve insani duruma göre Sayın Cumhurbaşkanımız affetmeyi uygun görmüştür.
Başkanlık sistemi

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir tartışma olamaz. Türkiye nasıl daha iyi yönetilir sorusu artık Türkiye'nin gündemine oturmuştur. Akademi, meslek grupları ve halk tartışmaktadır. Seçimden sonra da bu konu tartışılmaya devam edecektir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için gerekli tartışmalardır. Bilinçli saptırmaların ve temelsiz itirazlar yapılıyor. Aslında bunların cevapları yaşanan örneklerden hareketle verilmiştir. Bu tartışmayı daha da zenginleştirerek devam ettirme kanaatindeyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.