Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı'ndan Berlin Zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın katılacağı Berlin Zirvesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığından açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanlığı'ndan Berlin Zirvesi açıklaması

Açıklamada, "Zirve'de Libya'da önümüzdeki dönemde barış ve istikrarın süratle tesisi amacıyla atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve bu yönde somut kararlar alınması ön görülmektedir" denildi.

Berlin'de yarın düzenlenecek olan Berlin Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak amacıyla 19 Ocak 2020 tarihinde Berlin'i ziyaret edecektir. Türkiye, Libya'da, 2259 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümetine yönelik saldırıların durdurulması, kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi ve Birleşmiş Milletler'in himayesinde Libyalıların sahiplendiği kalıcı bir siyasi çözüme ulaşılması amacıyla yürütülen çabaları başından bu yana desteklemiştir. Bu doğrultuda her seviyede yoğun diplomatik girişimlerde bulunmuş; keza, Berlin Sürecine de yapıcı bir tutumla aktif katkı sağlamıştır. Zirve'de Libya'da önümüzdeki dönemde barış ve istikrarın süratle tesisi amacıyla atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve bu yönde somut kararlar alınması ön görülmektedir"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.