Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı'ndan NATO'ya memnuniyet

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, NATO Genel Sekreteri'nin S-400'lerle ilgili açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanlığı'ndan NATO'ya memnuniyet

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kuzey Irak'ta devam eden referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunduk. Bu sorunu çözmeyecek daha da karmaşık hale getirecektir. Irak Parlamentosu da anayasaya aykırı olduğu, vazgeçilmesi gerektiği yönünde bir karar aldı. Biz Kuzey Irak yönetimiyle iyi ilişkiler kurduk bunları devam ettirme niyetindeyiz. Bizi rahatsız eden Kerkük'ün de bu referanduma dahil edilmesi. Kerkük kürt bölgesine dahil değil, sessiz kalmayacağımızı ifade etmek isterim. Orada bir kaos ortamının oluşturulmasına göz yumacak değiliz. Kerkük Valisi görevden alındı. Bu sonucun oluşmasında kendisi doğrudan etkili olmuştur. Bu referandum kararından derhal vazgeçilmeli.

24 Eylül'de Almanya'da seçimler yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız şahsında Türkiye'ye yönelik asılsız iftiraları reddediyoruz. İç siyaset malzemesi yaparak Türkiye'yi karşısına almak Alman siyasetinin yararına değil. Son yıllarda ne kadar Türkiye karşıtı varsa Almanya'da olması, para toplaması kabul edilemez. Almanya gibi bir ülke hukukun üstünlüğüne inanıyorsa terör örgütlerine faaliyet izni vermez. Demokratik bir devletten beklentimiz budur.

Cumhurbaşkanımızın S-400 açıklaması dedikodulara yol açtı. Türkiye Batı'dan uzaklaşıyor diye yorumlandı. Türkiye ulusal güvenliğinin gerektirdiği adımları atmaya devam edecek. NATO güçlü bir müttefiktir. NATO Genel Sekreteri'nin dün S-400'lerle ilgili yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladık. Stoltenberg'in yaptığı açıklama en doğru açıklama ve bu tartışmayı bitirmesi gerekir.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan gayri insani tutumu kabul etmek mümkün değil. Cenazedeki saldırı şiddetle kınıyoruz."

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.