Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı seçimleri karın ağrısı

TRT Haber'de Emin Pazarcı'nın sunduğu programda canlı yayın konuğu olan Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerine ilişkin değerlendirmesinde, konunun hukuk boyutu ve siyasi boyutunun birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2012 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2012 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanlığı seçimleri karın ağrısı

 Ancak tartışmanın siyasi boyutu üzerinden yapıldığını ifade eden Çiçek, ''Yargı da 'Biz yasamanın koyduğu kuralları uyguluyoruz' diyor. Yargı bunu çözmedi, çözemedi. Yasal düzenleme, yani yeni kural koyma noktasında Meclis'te bir irade çoğunluğu oluşmadı. Yani eski bir kuraldan yeni bir sonuç bekliyoruz'' dedi.
Bir kısım alışkanlıkların devam ettiğine dikkati çeken Çiçek, bu kapsamda 27 Nisan konusunun da demokrasi açısından olağan bir durum olmadığını söyledi. Çiçek, şöyle devam etti:
''27 Nisan'da Anayasa'ya aykırı bir şey yoktu. O zaman nereden ihtiyaç duyuldu buna. Bizde Cumhurbaşkanı seçimleri her zaman karın ağrısı olmuştur. 1961'den itibaren biz hiç ağız tadıyla bir Cumhurbaşkanı seçimi yapamadık. ''Halk seçsin''in özünde de bu var zaten. 2007 seçimlerine gelirken bununla ilgili tartışmalar 1,5 yıl öncesinden başlamıştı. Oysa usul belli bu konuda. Cumhurbaşkanı seçiminde Anayasa'da aranan şartlar da mevcuttu. Buna rağmen durup dururken siz 27 Nisan'da açıklama yapıyorsanız, bu olağan bir şey değildir. Geçmişten gelen sancının o gün bu olaya yansımasıdır bu.''
Cemil Çiçek, Meclis'in kamu denetçiliği sürecini başlatacağını, 11 Ekim itibariyle müracaatların alınacağını bildirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.