Hava Durumu

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gözaltına alındı

Hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi Icra kurulu Başkanı Akın Atalay Almanya'dan Türkiye'ye döndü. Atalay Atatarük Havalimanı'nda gözaltına alındı. Atalay önceki gün Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gözaltına alındı
Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dâhil dokuz yazarı ve yöneticisi "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bu örgütler adına suç işledikleri" iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, 30 Ekim'de Tarık Akan'ı anma etkinliği için gittiği Almanya'dan bu sabah döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 11.30'da Berlin'den İstanbul'a gelen Atalay uçağın kapısına gelen polis ekipleri tarafından alınarak apronda bir araca bindirildi.

EŞİNDEN AÇIKLAMA

Akın Atalay ile birlikte gelen eşi Adalet Atalay’ı, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Cumhuriyet Gazetesi’nin avukatı Bahri Belen ile Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri karşıladı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Atalay, "Akın bir hukuk insanı. Kaçak bir zaman olmadı. Basında çıkan haberler yanlıştı. Biz birlikte Tarık Akan’ı anma törenine davetliydik. Orada duyduk arkadaşlarımıza baskın yapıldığı. Bu kişilere yönelik eylem ya da saldırı değil Cumhuriyet Gazetesi’ne kayyum atamak için yapılmış bir eylem olarak düşünüyoruz" diye konuştu.

"CUMHURİYET GAZETESİ’NE SİYASİ OPERASYONDUR"

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Bahri Belen ise yaptığı açıklamada, "Anladığımız kadarıyla uçağın merdivenlerinden gözaltına alındı. Buradan Vatan Emniyete gidecek. Kaç gün gözetim verilecek bilmiyoruz. Tutuklama kararı verebilirler. Bu Cumhuriyet Gazetesi’ne siyasi operasyondur. Hukuki değildir. Tutuklanan arkadaşların tutuklanma gerekçelerinde hukuki bir neden yoktur. Hukuki bir neden olmadığı gibi arkadaşların tutuklanmalarıyla ilgili gerekçeler de tutuklanmayla ilgili usul kurallarına uygun değildir" şeklinde konuştu. Atalay’ın eşi Adalet Atalay ise avukatı Bahri Belen ve karşılamaya gelen Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti

YAKALAMA KARARI VERİLMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında gözaltı kararı bulunan Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurtdışında olduğunun belirlenmesi üzerine yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, “terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak” suçundan  Atalay için yakalama kararı vermişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.