Hava Durumu

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye basıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonlarından birisini gerçekleştirdi. 30 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 14 bin adet tarihi eser ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye basıldı!

Operasyonda Roma'dan Antik Yunan'a kadar değişik medeniyetlere ait 15 bin parça tarihi eser ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Eserler arasındaki bir gladyatör başlığı ile 15 milyon yıl öncesine ait bir fosil de bulunuyor.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Türkiye'de kaçak kazı ve hırsızlık yöntemleriyle elde edilen tarihi eserleri yurt dışına kaçıran bir yapıyı belirledi. Tespit üzerine çalışma başlatan ekipler yaptıkları araştırmalarda belirlenen şüphelilerin bazı iş adamlarıyla irtibatını saptadı.

Derinleştirilen araştırmalarda aralarında Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren bir şirketin sahibininde bulunduğu 27 şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 27 şüpheli emniyette sorguya alınırken, 450 bin Euro, 33 bin dolar ve 276 bin lira paraya da el kondu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.