Hava Durumu

Daha genç görünmek için göz çevresine dikkat

VM Medical Park Bursa Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Polat Biçici, kaş, orta yüz ve göz çevresinin gençleştirilmesi ile daha genç bir görünüme sahip olunabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Daha genç görünmek için göz çevresine dikkat

Göz çevresinin yaşlanmasının sadece yaşla ilgili olmadığını belirten Op. Dr. Polat Biçici, çevre faktörleri, güneşe maruz kalma, genetik ve beslenmenin de bunda etkili olduğunu söyledi. Biçici, "Bu bölgeleri cerrahi veya cerrahi olmayan girişimlerle düzeltmek mümkündür. Ama ilk olarak hastanın bir beklentisini dinlemek ve ona izah etmek önemlidir. Sorun tespit edildikten sonra gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Bunların içinde sadece kaz ayaklarında ve kaş çevresine yapılan botoks gibi kolay ve pratik çözümler ile sonuç alınabilir. Bazen ise alt göz kapağındaki uykusuzluk ve yorgunluk belirtisi gibi görünen morluklar için kullanılan ışıklı dolgu, alt ya da üst göz kapak cerrahisi, kaş asma ayrı ayrı ya da kombine bir şekilde en iyi sonucu almak için uygulanabilir. Yapılan uygulamalar sonunda ise hasta bir günün ardından taburcu edilmektedir" dedi.

Cerrahi işlem yapılan hastalarda görme alanını kapatan pansuman yapılmayarak, sadece kesilerin üzerini örten ince bantlarla işlemin tamamlandığını belirten Biçici, "Alt ve üst göz kapağında oluşabilecek şişlik ve morluklar 3-5 gün içerisinde gerilemektedir. Cerrahi olmayan botoks ve dolgu işlemlerinde herhangi kesi olmazken çok nadiren morarma görülmektedir. Cerrahi işlemlerde ise hastada yapılan kesiler üst göz kapağı katlantı çizgisi, alt göz kapağı kirpik sınırı ya da saçlı deri ve kaş sınırına gelecek şekilde yapılarak gizlenebilmektedir. Günlük hayatta bu izleri gizlemek için herhangi bir çaba sarf etmeye gerek olmayan bu izler kişinin hayatını hiçbir şekilde etkilememektedir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.