Hava Durumu

Daha karpuz kesecektik deme imkanımız mı var?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütünün ülkeden çekilmesine yönelik “ 'Niye gidiyorsunuz? Daha karpuz kesecektik' deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa bizim buna sevinmemiz gerekmez mi?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Daha karpuz kesecektik deme imkanımız mı var?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Üniversitesi’nin Ekonomi Politik Kulubü tarafından düzenlenen programa katıldı. Programa Arınç’ın yanı sıra Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Arınç, PKK’nın çekilmesine ilişkin şunları söyledi: “Her yerde bu huzurdan dolayı sevinç meydana çıktıysa bizim de bundan sevinmemiz lazım. Kötü bir şey yapmıyoruz ki. Yine güvenlik güçlerimiz işlerinin başında. Yine eylem yapmaya kalkarlarsa, önce önlemeyi sonra da hesabını sormayı kendilerine bir vazife biliyorlar. Ama eylem yapmadıkları için onlara kızacak halimiz mi var? 'Niye gidiyorsunuz? Daha karpuz kesecektik.' deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa bizim buna sevinmemiz gerekmez mi?” ifadelerini kullandı.

Örgütün silah bırakıp gitmesinin çok önemli olduğunu belirten Arınç, “Türkiye’deki silahlı unsurları yurt dışına gidecek. Şimdi o süreç başladı veya başlayacak. Bana her gün sorulduğu için ben bu konuda kapalı konuşmayı tercih ediyorum. Bir sürecin sonlanması bizim için önemlidir. Çok nazik bir işin içerisindeyiz. Nerede kopacağını bilemediğimiz bir noktadayız. Ama iyi niyetle yol çıktık. Örgütün silah bırakması ve buradan gitmesi bizim için önemlidir.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.