Hava Durumu

Dar gelirli vatandaşa kriz zammı talebi!

İYİ Parti, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alım gücünde yaşanan düşüşün engellenmesi amacıyla dar ve sabit gelirli vatandaşlara kriz zammı verilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dar gelirli vatandaşa kriz zammı talebi!

Ekonomik gelişmeler Türkiye'nin gündeminde ki yerini koruyor. Enflasyon rakamlarının artmasının ardından muhalefet partileri alım gücünün artırılmasına ilişkin bazı önerilerde bulunmuşlardı. Bu önerilere bir yenisi de İYİ Parti tarafından geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı enflasyon rakamları karşısında eriyen maaşlara kriz zammı yapılmasını talep etti.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN MAAŞLARINA KRİZ ZAMMI YAPILSIN TALEBİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ekonomiye dair bazı açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda enflasyon rakamları ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na dair değerlendirmelerde bulunan Cihan Paçacı atılan bu adımı ekonomik çöküşün sonuçlarını erteleme adımları olarak nitelendirdi. Bu konuda alınacağı açıklanan önlem planlarını eleştiren İYİ Parti Milletvekili Paçacı atılan adımların geçici çözümler sunduğunu söyledi. Cihan Paçacı konuşmasında ayrıca ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen asgari ücretli vatandaşlar hakkında da açıklamalarda bulundu. Döviz kuru ve yaşanan zamların ardından vatandaşların yaşayamaz hale geldiklerini söyleyen İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı bu vatandaşlara kriz zammı yapılsın dedi.

"DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FİYATLARINI YÜZDE 10 İNDİRİN"

"Dar gelirli aileler kriz öncesinde dahi kırmızı eti rüyasında görüyor iken, bugün fakir fukara el kadar tavuk eti bile alamaz duruma gelmiştir. Pazardaki meyve sebzeye uzaktan bakmaktadır. Un, şeker, pirinç, bulgur, nohut gibi zorunlu gıda maddeleri lüks tüketim haline gelmiştir. Bugün itibari ile iktidarın birinci önceliği sabit geliri olan çalışanlarımızın ücretlerinde iyileştirmeler yapmak, maaşlarına acilen kriz zammı vermek olmalıdır. Kış şartları sertleştikçe, artan doğal gaz ve elektrik maliyetleri ile birlikte artık asgari ücretle geçim şansı kalmamıştır. Her tarafa talimatlar yağdıran Sayın Erdoğan, kış şartlarında vatandaşa bir hayır yapmak istiyorsanız, doğal gaz ve elektrik fiyatlarını da bir zahmet yüzde 10 indiriverin."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.