Hava Durumu

Dar gelirliye özel konutlar

Engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışma yapılacak. Her ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2018 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dar gelirliye özel konutlar

Çok sayıda sosyal projenin öne çıktığı Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Programı'nda, toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin barınma ihtiyacına yönelik hedef ve tedbirler de yer aldı. Çalışmada her ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve ihtiyaçlar belirlenecek.

81 İL İÇİN ÇALIŞMA VAR

Böylece 81 il ölçeğinde Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturulacak. Projelerde, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirli gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin barınma ihtiyaçlarına öncelik tanınacak. Yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak tüm detaylar yer alacak. Üniversite bölgelerinde ise öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik projeler öne çıkacak

ÇEVRE DOSTU YAPILAR

Kentsel dönüşüm çalışmalarında her bölgenin sosyal, kültürel, tarihi ve geleneksel özellikleri gözetilecek. Sağlıklı, engelsiz, güvenli, çevre ve çocuk dostu konut alanları geliştirilecek. Hazırlanacak raporlar, yerel yönetimlere rehber oluşturacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.