Hava Durumu

Darbe gecesinin kahramanları Orhangazi'de buluştu

15 Temmuz gecesinin kahramanları, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Darbe gecesinin kahramanları Orhangazi'de buluştu
15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul ve Ankara’da yaralanarak gazi olan Sabri Ünal, Üzeyir Civan, Mehmet Köse, İsmail Sarıgül ve Halil İbrahim Sağlık, Orhangazi’de Belediye tarafından düzenlenen '15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini Anma Gecesi'nde vatandaşlarla buluştu. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanette milletin vatanına, milletine, bayrağına ve mukaddesatına sahip çıktığını söyledi.

Darbe girişiminin sabahında 5 dakikada tank kullanmasını öğrenen ve internette fenomen olan Mehmet Köse, bugüne kadar her katıldıkları programlarda aynı duyguları yaşadıklarını belirterek, "Ben bir gazi değilim, biz bir fenomen olduk. Kahraman diyorsanız, Amerika’daki bir soysuzun emri ile katledilen Ömer Halis’tir asıl kahraman. O akşamki şehitlerdir kahraman, o akşamki gazilerimizdir asıl kahraman. Asıl merak edilmesi gereken 5 saniyede can verenlerdir" dedi.
Mehmet Köse, tankı çekerek götürmeyi düşündüklerini, ancak bunun mümkün olmadığını anladıklarını belirterek, "Tankı sürmekten başka çaremiz olmadığını anladık. Biz de onu yaptık. Darbe girişimine tiyatro diyenler var. Madem tiyatroydu, Gezi olaylarında en önde olan tiyatrocular neden gelip oynamadılar?" diye sordu.

Darbe gecesi bir tankın iki kez üzerinden geçtiğini anlatan Sabri Ünal ise "O gece en yakın karakola gittik. Daha sonra Kaynarca merkezine geldik. Oradan da Kartal metro istasyonuna hareket ettim. Minibüsten indiğimde bir manga asker vardı. Minibüsten iner inmez, (Bu ülkede darbe yapamazsın komutan) diye bağırdım. O komutan üzerime yürüyüp, (Biz darbe yapmıyoruz. Bu ülkeyi kurtarmaya çalışıyoruz) dedi. Ben de üzerimdeki biber gazını komutanın yüzüne sıktım. O gece asker polisin silahına el koyunca, Karadenizli vatandaşlar ne kadar silah toplayabildiyse polislere getirdi. Bu olayı hiç bir zaman unutamam" dedi.

Darbe gecesinin bir diğer gazisi İsmail Sarıgül şunları söyledi:

"Darbe gecesi haberi aldıktan sonra televizyondan olanları izledim. 4 amcamla birlikte Pendik sahile indik. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittik. Orada dehşeti gördük. Ayağımdan 2 kurşunla yaralandım. Amcam arabasını getirip benimle birlikte 4 yaralıyı hastaneye kaldırdı. Yanlışlıkla taburcu edilmeye çalışıldım ama sonra hatadan dönüldü" diye konuştu. 

Olay gecesi çalıştığı inşaat firmasının Karaköy’deki şantiyesinde olduğunu belirten 15 Temmuz gazisi Halil İbrahim Sağlık, "Yatsı namazını kıldıktan sonra cumhurbaşkanının sokaklara davetini duyunca yanımda çalışan 5 arkadaşımla birlikte Karaköy’den Taksim’e kadar yürüdük. Taksim’e sürekli takviye güç geldi. Biz de askerlerin karşısına dikildik. Onların bir çoğunu püskürttük. Bir askerin elindeki silahı almaya çalışırken silah ateş aldı ve o esnada yaralandım. Şişli Eftal Hastanesi'ne götürüldüm" dedi.

15 Temmuz gazilerinden Üzeyir Civan ise kendilerinin o gece senaryo yazmadıklarını belirterek, "O geceye senaryo diyenler gelip o senaryoda rol alsalardı ya. O gece bütün milletimizle birlikte destan yazdık. İnsanlar bize geçmiş olsun ziyaretine geliyor, teselli etmeye çalışıyor ama elhamdülillah biz bir kolumuzu vatana feda ettiğimiz için şükrediyoruz" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.