Hava Durumu

Daum Alman vatandaşlığından ayrıldı mı?

Christoph Daum'un, ''Sözde Ermini Soykırımı Yasa Tasarısı'nın Alman meclisinde kabul edilmesinin ardından Alman vatandaşlığından çıktığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 08:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Daum Alman vatandaşlığından ayrıldı mı?
Alman meclisinin ''Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını'' kabul etmesi, dünya ve Türkiye gündemini oldukça meşgul ederken, konunun etkileri spor gündemine de yansıdı.

Özellikle sosyal medya üzerinden dolaşan iddialara göre, ülkemizde uzun yıllar Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı çalıştıran ve iki ekiple de şampiyonluk sevinci yaşayan Christoph Daum'un, yasa tasarısının onanmasına tepki olarak Alman vatandaşlığından ayrıldığı öne sürüldü.

Konuyla ilgili Daum'un ağzından çıktığı iddia edilen bazı sözler, yine sosyal medya üzerinden büyük yankı buldu. Ancak işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı.

İşte başarılı çalıştırıcının açıklamaları:

''TÜRKİYE BENİM 2. VATANIM, AMA...''

''Benim ne sosyal medyada ne de başka bir medya kuruluşunda Alman vatandaşlığımdan çıktığıma dair herhangi bir açıklamam olmadı. Bunlar tamamen hayal ürünüdür. Benim Türkiye'de geçmişimden sonra görüşüm her zaman aynı çizgide olmuştu. Türkiye benim 2. vatanımdır. Ama Türkiye aleyhine, her defasında başka ülkelerin aldığı değişik kararlardan sonra tabii ki kendi vatandaşlığımdan çıkmam mümkün değildir. Ama şunun bilinmesini isterim ki, Alman parlementosunun aldığı sözde soykırım kararını ben de tasvip etmiyorum. Kısacası, Türkiye'ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Alman parlementosu aldığı kararı mutlaka gözden geçirmeli. Zaten Türkiye kendi içişlerinde Ermeni meselesini çözmeye gayret gösteriyor.'' (Fanatik)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.