Hava Durumu

Davulcu tutuklandı

Malatya'da bir alevi aile ile davulcu arasında çıkan kavga sonrası çıkan olaylarla nedeniyle başlatılan soruşturma da davulcu Mustafa Evşi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2012 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2012 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davulcu tutuklandı

Doğanşehir ilçesinin Sürgü kasabasında, tartıştığı ailenin evinin saldırıya uğraması olayına sebep vermekle suçlanan Ramazan Davulcusu Mustafa Evşi ile birlikte toplam 23 kişinin gözaltına alındığı, ancak bunlar arasında davulcu Mustafa Evşi'nin "kamu barışına karşı suçlar" kapsamında tutuklandığı, diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak Jandarma bültenin de verilen bilgide, "28 Temmuz 2012 günü saat 02.00 sıralarında, ramazan davulcusu M.E.'nin, H.E. ve oğlu S.E. tarafından darp edilmesi olayı sonrası, 29 Temmuz 2012 günü saat 01.30 sıralarında, ramazan davulcusu M.E.'nin beraberindeki yaklaşık 100 kişilik kalabalık bir grupla H.E. ve ailesinin ikamet ettiği evin bulunduğu bölgeye gelerek, burada davul çaldıkları, İstiklal Marşı söyledikleri ve tekbir getirerek slogan attıkları sırada, kalabalık gruba karşı ev sahibi S.E.'nin bağırarak grubu tahrik etmesi sonucu gruptan kimliği tespit edilemeyen bir veya birkaç kişi tarafından H.E.nin evine taş atılması neticesinde; evin pencere camları kırılmıştır. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda olaya karışan ve eve taş atan 23 şahıs tespit edilmiş, şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. Mahkeme tarafından şüpheli M.E. tutuklanmış, diğer şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır" denildi.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.