Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Halep tepkisi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün mübarek cuma günü Halep'te cuma namazı kılınamadı. Halep'te camilere gidilemedi, hutbe okunamadı, Halep'i esir edenler, Halep'e bomba yağdıranlar bilsin ki Muş gibi bir gün Halep de özgür olacak. O güzel Halep'te, gözümüzün nuru Halep'te camiler bu cuma öksüz kaldı. Neden mi biliyor musunuz? Rus uçakları, hain uçaklar, işgalci uçakları, Suriye uçakları, sivil, çocuk, kadın demeden masumların üstüne, hastanelere bombalar yağdırdı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan Halep tepkisi!
Başbakan Davutoğlu, Belediye Meydanı'nda düzenlenen Muş'un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçmişte birlik ruhuna ihanet edenlerin, ayrımcılık yapanların, 'Alevi, Kürt, Türk, başörtüsü' diyerek milleti ötekileştirdiklerini belirtti.

"AK Parti ile ötekileştirme dönemi bitti, AK Parti ile ayrımcılığın her türü sona erdi, AK Parti ile vesayet rejimi bitti. Milletin iradesini, hissiyatını, değerlerini hiçe sayanların bozuk düzeni bir daha asla geri dönememek üzere tedavülden kalkmıştır." ifadelerini kullanan Davutoğlu, bu ülkede yaşayan herkesin özgür ve eşit vatandaş olduğunu bildirdi.

14 yıl boyunca milletle el ele, gönül gönüle eski Türkiye'nin kötü izlerini silmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Davutoğlu, "78 milyonun kardeşliğini pekiştirme çabası içinde olduk, özgürlükleri halkımızdan esirgeyen ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdık, anadil üzerindeki yasakları kaldırdık, yasakları kaldırmakla yetinmedik, farklı dil ve lehçelerin öğretilmesinin, öğrenmesinin önündeki engelleri kaldırdık" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, inanç özgürlüğünü kısıtlayan baskıları sona erdirdiklerini, başörtüsü yasağını bir daha hortlamamak üzere kaldırdıklarını, faili meçhulleri sona erdirdiklerini, bir kişinin ya da toplumun etnik kökeni, yaşamı, dili, dini, mezhebi, kılığı, kıyafeti ya da yaşam tarzını aşağılayanlara, ibadet özgürlüğünü engelleyenlere cezalar getirdiklerini kaydetti.

Kendilerinin daima adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olduklarını, her türlü yasakla mücadele ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugündevlet, milletin hizmetindedir. Millet ne derse bugün artık Türkiye'de o olur. Milletin kaynakları, yine millete hizmet olarak dönüyor. Şehirlerimize, ülkemize yatırım olarak dönüyor. Türkiye'nin her yerine büyük eserler kazandırıyoruz. 14 yıllık AK Parti döneminin hepimize gurur veren dev eserlerine, büyük yatırımlarına devam ediyoruz. Birileri sizi karamsarlığa sevk etmeye çalışabilir, birileri Türkiye'nin durumunu kötü göstermeye çalışabilir ama siz görüyorsunuz, Türkiye'nin nasıl kalkındığını görüyorsunuz, siz Muş'a yapılanlara görüyorsunuz. Siz bölgemizdeki hamleleri görüyorsunuz. Bırakın onlar kirli operasyonlarına devam etsin, bunu siyaset sansınlar. Biz ise ülkemizin aydınlık geleceği için sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz."

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dünyanın uzunluk bakımından 4. büyük asma köprüsü Osman
Gazi Köprüsü'nün son tabliyesini yerleştirdiklerini anımsatan Başbakan Davutoğlu, dev yatırımlarla şehirleri birbirine bağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her ile projelerle eylem planlarıyla gittiklerini aktararak, her hafta ülkenin bir doğusunda bir batısında olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin milletin kendisini oluşturduğunu belirten Davutoğlu, "Türkiye ne zamanhızını alıp, yola revan olup, kalkınmaya, zenginleşmeye başladıysa hep birileri engel çıkardı, hep birileri bunlardan rahatsızlık duydu. Bölge üzerinde karanlık hesapları olanlar, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Çünkü Türkiye zalime 'zalim', mazluma 'mazlum' deyip, hep mazlumların yanında duruyor. Bölge üzerinde menfaat ve güç hesapları yapanlar için insan hayatının hiç önemi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Muş'un kurtuluş yıl dönümünün kutlandığını da anımsatarak, Suriye'de yaşananları örnek gösteren ve istiklalin önemini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "İslam ülkelerinde istiklale sahip olmanın en önemli işareti orada al bayrağın dalgalanmasıyla birlikte cuma namazının kılınabilmesidir. Cuma namazı kılınan ülkeler, şehirler hürdür. Cuma namazı kılınamıyorsa, orada esaret var demektir. Gözlerim yaşararak, yüreğim sancılanarak söylüyorum, dün mübarek cuma günüHalep'te cuma namazı kılınamadı. Halep'te camilere gidilemedi, hutbe okunamadı, Halep'i esir edenler, Halep'e bomba yağdıranlar bilsin ki Muş gibi bir gün Halep de özgür olacak. O güzel Halep'te, gözümüzün nuru Halep'te camiler bu cuma öksüz kaldı. Neden mi biliyor musunuz? Rus uçakları, hain uçaklar, işgalci uçakları, Suriye uçakları, sivil, çocuk, kadın demeden masumların üstüne, hastanelere bombalar yağdırdı. Buradan soruyorum, babasının kucağında, molozlar altından cenazesi çıkarılan o küçük kız, o küçük yavrucuk sizlere ne yaptı? Moskova'da oturanlara soruyorum, diğer başkentlerde oturanlara soruyorum. Size ne yaptı Suriye halkı, niçin bombalar yağdırırsınız, yan yana can veren, belki de kardeş olan çocuklardan, o masumlardan ne istediniz? O mazlumların elleri yakalarında olacak. Biz Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile Anadolu insanları sonsuza kadar o mazlumların yanında olacağız."
Muşlulara Halep'in yanında olup olmayacaklarını soran Başbakan Davutoğlu, istiklal için Halep'e dua etmelerini istedi. 
Haleplilerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini aktaran Davutoğlu, "Biz ilhamımızı dün zaferinin 100. yıl dönümünü kutladığımız Kut'ül Amare'den alıyoruz" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.