Hava Durumu

Davutoğlu'ndan HDP'li vekile sert yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye sert yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan HDP'li vekile sert yanıt
Türkiye'de devam eden operasyonları ve bu operasyonlara yönelik ABD ve AB'den yapılan uyarıları hatırlatan Kürkçü, "Siz hala Türkiye'nin Suriye'den kaçan mülteciler için de güvenli bir ülke olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu ise, Kürkçü’nün sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde TürkBaşbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim. Kim yaparsa yapsın, ister DEAŞ, isterPKK, ister DHKP-C, kim yaparsa yapsın, eğer sokaklara mayın döşerse, eğer damlara keskin nişancılar yerleştirirse, eğer bomba yüklü arabalarla vatandaşlarımın üzerine saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir ve bu mücadele siz isteseniz de istemeseniz de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar devam edecektir."

KÜRKÇÜ'YE 'GERİLLA' TEPKİSİ

Davutoğlu, "Şimdi Sayın Kürkçü, Cizre'de Silopi'de yaşıyor olsaydı, Çocuğunuz mayınla döşenmiş sokaklardan okula gitseydi, bir yakını 10 teröristin roketin atıldığı Cizre, Silopi hastanesinde çalışıyor olsaydı, bir akrabası Kızılay'da yürürken canına kastedilen insanlardan biri olsaydı,herhalde 'gerilla' değil, 'alçak terör örgütü' derdi" dedi.
Başbakan Davutoğlu, "Türkçe dinleyip anlamayı bilseydiniz sorunuzun cevabının bu satırlarda olduğunu anlardınız" diye ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.